Teigia atradę veiksmingą svorio metimo būdą: padės ypatingi riebalai  ()

Slopinant tik vieną baltymą, baltųjų riebalų atsargos gali virsti kalorijas deginančiais smėlio spalvos riebalais, rašo „New Atlas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos universiteto San Franciske (JAV) mokslininkai nustatė, kad slopinant baltymą KLF-15 – kuris, kaip anksčiau nustatyta, atlieka svarbų vaidmenį ląstelių medžiagų apykaitoje ir kurio yra daug daugiau kalorijas deginančiuose smėlio spalvos riebaluose – ląstelės pačios pakeitė savo funkciją. Be šio baltymo riebalų ląstelės tapo smėlio, o ne baltos spalvos.

„Daugelis žmonių manė, kad tai neįmanoma, – sako medicinos mokslų daktaras, vaikų endokrinologijos profesorius ir vyresnysis tyrimo autorius Brianas Feldmanas. – Mes parodėme ne tik tai, kad šis metodas veiksmingas, norint šias baltas riebalų ląsteles paversti smėlio spalvos ląstelėmis, bet ir tai, kad tai padaryti nėra taip sunku, kaip manyta.“

[EU+Kuponai] Mega rinkinukas! Monstrinis el. dviratis, automobilinis įkroviklis, PC pelės, išorinis SSD diskas, galvos žibintuvėliai su judesio davikliais, įrankiai ir kt.
4398 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Mini galvos žibintuvėliai su judesio davikliais

2) „VIOLEWORKS“ - 580Nm smūginis veržliasukis, su 2 baterijomis

3) 101W automobilinis įkroviklis su mini projektoriumi

4) „AJAZZ AJ159P“ - žaidimų pelė

5) „Lenovo Thinkplus US100“ - išorinis SSD diskas (512GB-1TB)

6) „DUOTTS F26“ - 750W*2, 20Ah „Samsung“ baterija, 26 colių stori ratai, APP ir kt.

Išsamiau

Žinduoliai turi trijų tipų riebalus: ruduosius, baltuosius ir smėlio spalvos.

Rudieji riebalai gamina energiją ir šilumą – taigi, atlieka gamybos funkciją – o baltieji riebalai saugo energiją – taigi, atlieka saugojimo funkciją. Kadangi baltieji riebalai yra atsarginis organizmo energijos fondas (naudojamas tik tuomet, kai kūnas negauna pakankamai energijos iš maisto), jie sunkiai skyla ir kaupiasi sluoksniuose ant pilvo ir klubų.

Smėlio spalvos riebalai atrodo ir funkcionuoja kaip kryžminis darinys tarp baltųjų ir rudųjų riebalų, o tyrimai taip pat rodo, kad baltieji riebalai gali virsti smėlio spalvos riebalais.

Smėlio spalvos riebalų ląstelės efektyviai degina energiją, kaip ir rudasis riebalinis audinys, tačiau jų randama pasklidusių po baltąjį riebalinį audinį. Pelėse nuslopinus KLF-15 baltymo veikimą, smėlio spalvos riebalų ląstelės padidėjo, todėl buvo sumažinta baltųjų riebalų ląstelių apimtis ir iš esmės susidarė gerokai mažiau riebalų sankaupų.

 

„Daugumai mūsų baltosios riebalų ląstelės nėra retos ir mes mielai su kai kuriomis iš jų išsiskiriame, – sako B. Feldmanas. – Mes tikrai nesame finišo tiesiojoje, tačiau esame pakankamai arti, kad aiškiai matytumėte, kaip šie atradimai gali turėti didelę įtaką nutukimo gydymui.“

Naujasis tyrimas paskelbtas žurnale „Journal of Clinical Investigation“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()