Labai norite užkąsti prieš miegą? Atskleidė, kas yra vienas iš galimų pasirinkimų  ()

Būkime atviri, daugybė mūsų prieš miegą tyliai praveriame šaldytuvo dureles norėdami dar kažko užkąsti. Žinoma, tai turėtų būti kuo sveikesnis produktas, bet dažniausiai griebiame tai, kas po ranka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: mokslininkai pasidalijo, kad paskutiniu užkandžiu prieš miegą galėtų būti žemės riešutų kremas (dažniau vadinamas tiesiog riešutų sviestu). Prieš miegą valgant žemės riešutų sviestą ar kitus maisto produktus, kuriuose yra triptofano, gali palengvėti miego problemos.

Turbūt kiekvienas pasvajoja apie užkandį, kuris gerina miega ir net padeda numesti papildomus kilogramus. Skamba per gerai, kad būtų tiesa, bet žemės riešutų kremas yra vienas iš tokių, rašo portalas „Healthline“.

Šis kremas yra kaloringas maistas, kuriame gausu širdžiai naudingų riebalų. Vos 2 šaukštai (32 gramai) suteikia 204 kalorijas ir 16 gramų riebalų. Tai puikus produktas sveikatai, subalansuotai mitybai, jei vartojate jį saikingai.

Įdomu tai, kad keli tyrimai parodė, kad mėgavimasis sveikais užkandžiais, pavyzdžiui, žemės riešutų kremu, prieš miegą gali turėti naudos sveikatai.

[EU+Kuponai] Tik nuo 5,82€! Iki 500 metrų šviečiantys galingi žibintuvėliai, jump starteriai, endoskopai, pompos, trimeriai ir kėdės (Video)
2789 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

2) 1280W trimeris, su baterija, įkrovikliu ir peiliais

3) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

4) „NEWTRAL Pro“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

5) „BIKIGHT X501“ - dvigubų šviestukų žibintuvėlis, šviečia iki 500 metrų

6) Puikios kainos endoskopas (5 metrų)

Išsamiau

Remiantis viena apžvalga (kurią rasite čia), valgant nedidelį, daug baltymų turintį naktinį užkandį, sveikiems vyrams per naktį gali pagerėti raumenų baltymų sintezė, rytinė medžiagų apykaita ir sotumo jausmas.

Kitas nedidelis tyrimas (jį rasite čia), kuriame dalyvavo aktyvūs, studentiško amžiaus vyrai, parodė, kad gero baltymų šaltinio vartojimas prieš miegą padidino jų medžiagų apykaitą kitą rytą.

Be to, žemės riešutų kremas yra geras daugelio maistinių medžiagų šaltinis, įskaitant niaciną, magnį, širdžiai naudingus riebalus ir vitaminus B6 ir E.

 

Jame esantys antioksidantai gali būti susiję su sumažėjusia širdies ligų rizika, o taip pat džiugina ir didelis baltymų kiekis: kiekvienoje 2 valgomųjų šaukštų (32 gramų) porcijoje yra daugiau nei 7 gramai (1 patikimas šaltinis). Padidėjęs baltymų suvartojimas gali sumažinti potraukį maistui ir sureguliuoti apetitą. Be to, valgant pakankamai baltymų, skatinamas raumenų augimas, žaizdų gijimas ir sveikas augimas bei vystymasis.

Žemės riešutai taip pat yra geras triptofano, amino rūgšties, kuri gali pagerinti miego kokybę, šaltinis. Kūnas naudoja triptofaną, kad gamintų tokius junginius kaip serotoninas ir melatoninas, kurie abu svarbūs reguliuojant miegą.

Nors nėra tiesioginių tyrimų apie žemės riešutų kremo poveikį miegui, bet mokslininkai sieja maistą, kuriame gausu triptofano, su geresne miego kokybe (tyrimas čia). Todėl galima daryti prielaidą, kad prieš miegą valgant žemės riešutų sviestą ar kitus maisto produktus, kuriuose yra triptofano, gali palengvėti miego problemos.

 

Jei bandote numesti svorio, apsvarstykite mažiau kalorijų turinčius užkandžius, tokius kaip humusas, jogurtas, kietai virti kiaušiniai ar švieži vaisiai.

Tačiau, jei bandote auginti raumenis, pagreitinti medžiagų apykaitą ar pagerinti miego kokybę, šaukštas žemės riešutų sviesto gali būti geras pasirinkimas, nes jis aprūpina pagrindines maistines medžiagas, tokias kaip baltymai, vitaminai, mineralai, širdžiai naudingi riebalai ir triptofanas.

Parengta pagal „Healthline“ inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()