„Tai pati blogiausia arbata. Kuo greičiau jos atsikratykite“  ()

Norint išvengti neigiamo poveikio sveikatai, geriau rinktis sveikesnes alternatyvas.


Arbatos puodelis
Arbatos puodelis
© Miya, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Meissen-teacup_pinkrose01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelio mokslinių tyrimų rezultatai rodo, kad reguliarus arbatos vartojimas turi teigiamą poveikį sveikatai, jei tai užpilai iš tikrų arbatos lapų, o ne tirpūs produktai. Todėl jei jūsų virtuvėje yra tirpios arbatos, verta kuo greičiau jos atsikratyti

Tam tikra žmonių grupė iki šiol mėgaujasi vaikystėje pamėgtais gaiviais ir skaniais gėrimais. Vienas iš jų tai aromatizuota tirpi arbata granulėse.

Prieš pirkdami tokį produktą ar dovanodami jį vaikams, turėtume atidžiai išanalizuoti etiketėje nurodytą sudėtį. Jame daugiausia yra daug cukraus. Cukrus, kaip ir druska, paprastai vadinamas „baltąja mirtimi“. Cukraus perteklius maiste didina antsvorio, nutukimo, 2 tipo diabeto, vėžio, uždegimų ir dantų ėduonies riziką.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
4294 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Kitos tirpioje arbatoje esančios kenksmingos medžiagos yra dirbtiniai dažikliai, skoniai ir skonio stiprikliai. Reguliarus konservantų vartojimas gali sukelti galvos, skrandžio skausmus, viduriavimą, pykinimą ir virškinimo sutrikimus.

Be to, tokie gėrimai suteikia daug tuščių kalorijų, o vienintelė juose esanti vertinga medžiaga yra vitaminas C. Tačiau reguliariai geriant šią granuliuotą arbatą sveikatai jokios naudos nebus.

 

Norint išvengti neigiamo poveikio sveikatai, geriau rinktis sveikesnes alternatyvas, kurios yra tikros arbatos. Sveikiausios yra žalioji, baltoji ir raudonoji.

Norėdami paruošti gaivų gėrimą, tiesiog užplikykite mėgstamos rūšies arbatos ąsotyje, leiskite atvėsti, įdėkite ledo kubelių ir šviežių citrinų sulčių. Vietoj cukraus į arbatą galime įdėti šiek tiek natūralaus medaus ar imbiero.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(11)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: