„Titaninė“ organizmo apsauga. Tobulas kokteilis, kai puola infekcijos  ()

Jie palaiko organizmo imuninės sistemos veiklą, o tai ypač svarbu rudens ir žiemos laikotarpiu, kai dažnai puola infekcijos.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Einladung_zum_Essen (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/punch-apple-apples-apple-juice-1866178/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarainių sirupas – skanus ir kartu išskirtinai sveikas produktas, dažniausiai naudojamas arbatoms žiemą. Kodėl verta vartoti? Nes tai geras vitamino C šaltinis, kuris, kaip natūralus antioksidantas kovoja su laisvaisiais radikalais. 100 g vaisių yra apie 15 mg vitamino C, 40 TV* vitamino A ir 197 mg kalio.

Kuo naudinga valgyti svarainius ir jų produktus? Visų pirma, svarainiai palaiko organizmo imuninės sistemos veiklą, o tai ypač svarbu rudens ir žiemos laikotarpiu, kai dažnai puola infekcijos. Jis išvalo kūną ir suteikia energijos. Be to, rekomenduojamas virškinamajam traktui valyti ir apetitui gerinti, kartu malšinant virškinimo sutrikimų simptomus. Jis taip pat mažina MTL cholesterolio, trigliceridų ir gliukozės kiekį kraujyje.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6632 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Svarainių sirupas dažniausiai naudojamas kaip priedas prie arbatos. Pats vaisius yra aštraus ir rūgštaus skonio, tačiau pridėjus cukraus ar medaus yra puikus, aromatingas produktas konservuoti.

Paruošti svarainių sirupą itin paprasta. Tiesiog nuplaukite vaisius, išimkite sėklytes ir ketvirčiais supjaustykite vaisius, sudėkite juos į stiklainį, užberkite cukraus sluoksniu santykiu 1:1 ir palikite 48 valandoms, kelis kartus per dieną papurtydami stiklainį.

 

Po dviejų dienų supilkite sirupą į mažesnius stiklainius ir pasterizuokite. Likusius vaisius galima naudoti, pavyzdžiui, uogienei virti, arba laikyti sirupe ir dėti į arbatą.

Jei nuspręsite sirupą pašildyti, galite įdėti šviežiai tarkuoto imbiero ir įpilti citrinos sulčių, kurios ne tik pagerins skonį, bet ir teigiamai paveiks sirupo gydomąsias savybes. Atvėsus į jį galima įdėti ir medaus – jei taip ketinate daryti, pirmiausia atsisakykite dalies cukraus.

Svarainių sirupas laikomas saugiu daugumai žmonių. Atsargios turėtų būti tik nėščiosios – prieš vartodamos turėtų pasitarti su gydytoju. Taip sergantieji cukriniu diabetu ir vaikų iki vienerių metų tėvai dėl didelio cukraus kiekio. Rekomenduojama suaugusiam žmogui vartoti šį sirupą 2 kartus per dieną po 25 ml.

 

* IU (lietuviškai TV)– tai tarptautiniu mastu nustatytas biologiškai aktyvios medžiagos kiekis medžiagoje (pvz., maisto papilde), kurios stiprumas išreiškiamas šiais vienetais: IU (International Unit) – TV (Tarptautiniai vienetai), mcg arba µg (mikrogramai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()