Virtuvės šefo paslaptys: „lengvai išvengsite ašarų“ (Video)  ()

Veiksmingas ir paprastas būdas.



© stevepb (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/onion-slice-knife-food-ingredient-647525/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svogūno pjaustymas dažniausiai priverčia ašaroti. Nenuostabu, kad žmonės vis dar ieško veiksmingų ir paprastų būdų, kaip išspręsti situaciją. Virtuvės šefas parodė gudrų triuką.

Anatolijus Dobrovolskis yra garsus virtuvės šefas, dirbantis ispanų restorane „CAFE SOFi“. Viename iš naujausių savo vaizdo įrašų jis nusprendė pademonstruoti gudrų triuką. Tiesiog prieš pjaustydami svogūną sutepkite peilio ašmenis alyvuogių aliejumi.

Kodėl ašaroja akys? Pjaustant svogūną išsiskiria sieros rūgšties dujos, kurios ir graužia mūsų akis. Alyvuogių aliejus surinks šias dujas.

Kas dar gali padėti? Svarbu, kad peilis būtų kuo aštresnis. Aštrus peilis mažiau pažeidžia svogūnų minkštimą ir sumažina dujų kiekį. Be to, prieš pjaustant svogūnus reikėtų juos palaikyti šaldytuve 30-45 minutes. Žema temperatūra taip pat sulėtins cheminių reakcijų greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()