[Patarimas] „150 gramų per dieną.“ Gydytoja įvardija sveikiausią žuvį. Nebrangi ir turtinga jodo ()
Jo ypač reikia vyresnio amžiaus žmonėms, gyvenantiems toli nuo jūros.
Visi šio ciklo įrašai |
|
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Naudingiausios žuvys pagyvenusiems žmonėms yra menkės, amerikiniai polakai ir jūrų lydekos, „Moskva 24“ sakė dietologė ir medicinos mokslų daktarė Marijat Muchina.
Anot jos, šiose žuvyse gausu jodo, taip pat yra baltymų ir polinesočiųjų rūgščių. Be to, tai gana nebrangu.
„Jodas aktyvina skydliaukės veiklą, jos hormonų sintezę ir medžiagų apykaitą. Jo ypač reikia vyresnio amžiaus žmonėms, gyvenantiems toli nuo jūros“, – atkreipė dėmesį ekspertė.
|
„Polinesočiosios riebalų rūgštys yra atsakingos už medžiagų apykaitos procesus, širdies sveikatą, kraujagysles ir kraujagyslių avarijų prevenciją“, – paaiškino M.Muchina.
Savo ruožtu žuvyje esantys baltymai yra statybinė medžiaga ląstelėms ir antikūnų, kovojančių su infekcijomis, sintezei.
Mitybos specialistė pridūrė, kad pagyvenusio žmogaus meniu turėtų būti penkis kartus per savaitę po 150–200 gramų žuvies per dieną. Kepant gaminyje susidaro pavojingų kancerogenų, todėl geriausia jį garinti ar troškinti.