[ŽT] „Žalingiausia duona.“ Žaibiškai padidina cukraus kiekį. Daugelis žmonių ją valgo kiekvieną dieną ()
Nėra skaidulų
.jpg)
© Mariana Kurnyk (free to use) | https://www.pexels.com/photo/sliced-bread-on-gray-surface-1775043/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Žalingiausia duona. Iš aukščiausios kokybės miltų pagamintos duonos žala slypi staigiame cukraus kiekio kraujyje šuolyje, NEWS.ru sakė Valstybinio edukologijos universiteto Gamtos mokslų fakulteto dekanė, biologė Irina Lialina, praneša Sports.kz.
|
Ji pažymėjo, kad tokiame produkte praktiškai nėra skaidulų. Anot jos, parduotuvėje pirktoje duonoje gali būti kenksmingų priedų, miltų pakaitalų.
„Iš aukščiausios kokybės miltų pagaminta duona žaibiškai pakelia cukraus kiekį kraujyje. Joje beveik nėra skaidulų, vitaminų ar mineralų. Ją valgant gali padidėti svoris. Kviečiuose ir ruginėje duonoje yra gliuteno, kai kurie žmonės jo netoleruoja(celiakija). Kai kuriems ši duona gali sukelti nuolatinį pilvo pūtimą ar diskomfortą žarnyne“, – pridūrė Lialina.