Paprastas būdas sumažinti cholesterolio kiekį ir numesti svorio. Valgykite tiesiai iš stiklainio ()
Dėl savo unikalių sveikatai naudingų savybių ir universalaus kulinarinio panaudojimo juos verta įtraukti į savo kasdienį racioną.
© Pdeitiker (Public Domain) | https://lt.wikipedia.org/wiki/Bambuko_%C5%ABglis#/media/Vaizdas:Boldhamii_Shoots_Sliced.PNG
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Azijoje tai vertinama šimtmečius, tačiau Lietuvoje jie vis dar nėra labai populiarūs. Gaila, nes bambuko ūgliai – tikra vitaminų ir mineralų bomba, palaikanti sveikatą, padedanti lieknėti ir sauganti nuo ligų. Pats laikas atrasti šį Azijos supermaistą ir įtraukti jį į savo mitybą!
Bambuko ūgliai – natūralus būdas sumažinti cholesterolio kiekį
Bambuko ūgliuose gausu maistinių skaidulų, kurios atlieka pagrindinį vaidmenį reguliuojant cholesterolio kiekį kraujyje. Reguliarus skaidulų vartojimas padeda sumažinti „blogojo“ MTL cholesterolio kiekį, o tai padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Be to, fitosterolių buvimas bambuko ūgliuose palaiko šį procesą, nes slopina cholesterolio absorbciją žarnyne.
Bambuko ūgliai – parama kovojant su nereikalingais kilogramais
|
Norintys sulieknėti turėtų atkreipti dėmesį į bambuko ūglius dėl mažo kaloringumo – apie 27 kcal 100 g. Didelis skaidulų kiekis suteikia sotumo jausmą ilgiau, o tai padeda kontroliuoti apetitą ir apriboti užkandžiavimą tarp valgymų. Be to, bambuko ūgliai turi diuretikų poveikį, padeda pašalinti iš organizmo vandens perteklių ir mažina patinimą.
Bambuko ūgliuose gausu vitaminų ir mineralų
Bambuko ūgliai suteikia daug vertingų maistinių medžiagų, tokių kaip:
- Vitaminas A – palaiko imuninę sistemą, gerina regėjimą ir dalyvauja organizmo augimo procesuose.
- Vitaminas B6 – atsakingas už tinkamą nervų sistemos veiklą ir palaiko baltymų bei angliavandenių apykaitą.
- Vitaminas E – veikia kaip stiprus antioksidantas, saugo ląsteles nuo pažeidimų ir lėtina senėjimo procesą.
- Kalis – reguliuoja kraujospūdį, palaiko širdies ir raumenų veiklą.
- Varis – dalyvauja raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje ir palaiko imuninę sistemą.
Kaip įtraukti bambuko ūglius į savo kasdienę mitybą?
Konservuotų bambuko ūglių galima įsigyti stiklainiuose ar skardinėse, todėl juos lengviau laikyti ir greitai panaudoti virtuvėje. Jie turi subtilų, šiek tiek traškų skonį, kuris puikiai dera su daugeliu patiekalų. Štai keletas jų naudojimo rekomendacijų:
- Salotos – į daržovių ar makaronų salotas pridėkite bambuko ūglių, kad pagerintumėte skonį ir tekstūrą.
- Greitas kepimas (stir-fry) – pakepinkite bambuko ūglius su mėgstamomis daržovėmis, mėsa ar tofu wok keptuvėje greitam ir sveikam patiekalui.
- Sriubos – pagerinkite rytietiškas sriubas, tokias kaip miso ar Fo, pridėdami bambuko ūglių, kad būtų traškesnės.
- Įdarai – bambuko ūglius naudokite kaip virtinių, suktinukų ar sušių įdarą.
- Valgykite tiesiai iš stiklainio.
Bambuko ūglių įtraukimas į kasdienį racioną yra paprastas būdas palaikyti širdies sveikatą, kontroliuoti svorį ir aprūpinti organizmą vertingais vitaminais ir mineralais. Dėl jų kulinarinio universalumo ir prieinamumo, jų naudingosiomis savybėmis galėsite mėgautis be sudėtingų paruošimų.