[ŽT] „Šis produktas yra kiekvienoje virtuvėje. Vartoja milijonai.“ Deja, sukelia vėžį (1)
Populiarus produktas.

© Christian Schröter (free to use) | https://www.pexels.com/photo/man-preparing-food-on-pan-26989474/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Nustatyta, kad populiarus produktas, kuris yra neatsiejama milijonų žmonių mitybos dalis, prisideda prie gaubtinės žarnos vėžio išsivystymo.
Tokiai išvadai padarė mokslininkai iš Floridos, ištyrę 80 pacientų, sergančių gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžiu.
|
Ekspertai išsiaiškino, kad beveik visuose mėginiuose buvo didelė bioaktyvių lipidų koncentracija.
Kaip rašo „Focus“, šie junginiai susidaro organizmui virškinant saulėgrąžų, rapsų, vynuogių kauliukų aliejų.
Šiuo atžvilgiu JAV gyventojai, kur tokio aliejaus suvartojimas išaugo iki 45 litrų per metus vienam žmogui, raginami vartoti alyvuogių arba avokadų aliejų, kurie, priešingai, palaiko natūralius mūsų organizmo gydymo mechanizmus.