„Nesveiki pusryčiai!“ Jei rūpinatės savo širdimi, nevalgykite to ryte  ()

Šoninė ir spurgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kardiologai pasidalijo nuomone apie pusryčius, kurie turėtų palaikyti širdies sveikatą, ir papasakojo, kokių maisto produktų geriausia vengti. Šoninė ir spurgos dažnai laikomos nesveiku maistu, tačiau yra „sveikų“ alternatyvų, kurios gali būti ne tokios sveikos, kaip atrodo.

Gydytoja kardiologė ir širdies reabilitacijos centro direktorė Melissa Tracy perspėja, kad javainiai su neriebiu jogurtu gali pakenkti jūsų širdžiai, rašo „Parade“.

„Javainiai dažnai turi daug cukraus ir riebalų, net jei atrodo naudingi. Neriebūs jogurtai taip pat ne visada yra geriausias pasirinkimas, nes juose yra papildomų angliavandenių ir nesveikų priedų“, – aiškina ji.

[EU+Kuponai] Pasaulinė premjera. Aukščiausios klasės monitoriai žaidimams, pramogoms ir darbui. Ribotas kiekis (Video)
8017 1

Pasaulinė premjera!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „KTC A32Q7 Pro“ - portabilus Android 4K ekranas

2) „KTC H27S25E“ - 27 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius

3) „KTC Q24T09“ - 24 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

4) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Tyrimai patvirtina, kad dietos, kuriose yra daug pridėtinio cukraus, padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Kardiologė pataria cukrų pusryčiuose pakeisti uogomis. Jose gausu antioksidantų ir uogos naudingos širdžiai.

Saldūs dribsniai – žala ar nauda?

Sergio Waxmanas, „Newark Beth Israel“ medicinos centro kardiologijos vadovas, sako, kad pusryčiams valgant saldžius dribsnius, jaučiamas trumpalaikis energijos antplūdis dėl cukraus kiekio kraujyje šuolio, bet vėliau jo kiekis kraujyje labai sumažėja. Tai veikia insuliną, padidina diabeto, nutukimo ir širdies ligų riziką.

 

Jo kolega kardiologas Yazas Debullis priduria, kad grūdai, kuriuose yra daug cukraus ir angliavandenių, padidina kalorijų kiekį, o tai gali sukelti antsvorį. Laikui bėgant tai neigiamai veikia širdies veiklą.

Kardiologai pataria rinktis nesmulkintus grūdus, natūralius saldumynų šaltinius, pavyzdžiui, uogas, ir vengti maisto, kuriame daug pridėtinio cukraus. Toks požiūris ne tik padės palaikyti širdies sveikatą, bet ir užkirs kelią nereikalingam pavojui mūsų organizmui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()