[Patarimas] „Ar žuvis sveikesnė už mėsą?“ Prisiminkite kartą ir visiems laikams ()
Gali kauptis toksinės medžiagos.
© Orf3us (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bornholm_lunch.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Mėsa ir žuvis yra vertingi maistinių medžiagų šaltiniai, tačiau jų nauda sveikatai turi niuansų, skelbia „Edimdoma.ru“.
Mėsoje, ypač raudonoje mėsoje, gausu geležies, reikalingos pernešti kraujyje deguonį, ir vitamino B12, svarbaus nervų sistemai. Tačiau didelis sočiųjų riebalų kiekis gali padidinti cholesterolio kiekį.
|
Žuvyse, ypač riebiose jų rūšyse (lašiša, skumbrė), yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos širdžiai ir smegenims. Žuvis taip pat yra geras baltymų ir vitamino D šaltinis. Tačiau kai kuriose žuvų rūšyse, pavyzdžiui, tunuose, gali kauptis toksinės medžiagos.
Mėsos ir žuvies pasirinkimas priklauso nuo individualių poreikių ir sveikatos būklės.
Įvairi mityba, įskaitant saikingas mėsos ir žuvies porcijas, yra geriausias pasirinkimas. Svarbu atsižvelgti į gaminimo būdą: kepant padidėja riebumas, o verdant pagaminamas sveikesnis maistas.