Dubajaus šokoladas nuverstas nuo sosto. Naujas skanėstas. Užvaldė internetą (Video) ()
Dar visai neseniai Dubajaus šokoladas, užpildytas traškiu pistacijų įdaru, valdė internetą.

© Ekrano kopija | https://x.com/paradise_irem/status/1897644945344766159/photo/1
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Dabar virusinės sėkmės sulaukė naujas delikatesas – šį kartą iš Turkijos. „Angel Hair“ (angelo plaukai) raudonasis šokoladas, užpildytas tradiciniu turkišku saldėsiu pişmaniye, yra „TikTok“ ir „Instagram“ hitas. Kas yra šis neįprastas delikatesas?
Kas iš tikrųjų yra „Angel Hair“ šokoladas? Jo paslaptis slypi neįprastame užpilde – pişmaniye, deserte, žinomame kaip „angelo plaukai“. Tai ploni siūlai, pagaminti iš kvietinių miltų, sviesto ir cukraus derinio. Į juos dažnai dedama vanilės, kakavos ar pistacijų. Jų konsistencija primena cukraus vatą, tačiau yra kur kas intensyvesnio skonio – susipina vanilės, aviečių ir granatų natos.
Tačiau stebina ne tik šio turkiško skanėsto įdaras. Ypatingas ir pats šokoladas – dažniausiai belgiškas, nudažytas rožine spalva arba originalus raudonasis (ruby) šokoladas, gaunamas iš specialiai atrinktų kakavos pupelių, kurios dėl fermentacijos išlaiko natūralų rausvą atspalvį.
Ze hebben weer iets nieuws verzonnen en slechts €18 per reep. Angel Hair Chocolate..... pic.twitter.com/BwJLG1R8zq
— Rene S. (@rene292929) February 15, 2025
|
Būtent savo neįprasta išvaizda ir stebinančiu skoniu šis skanėstas nuvertė nuo sosto ankstesnį hitą – Dubajaus šokoladą, kurio pagrindinis ingredientas buvo traški kadayif tešla, sumaišyta su pistacijų kremu.
Kaip ir Dubajaus šokoladas, turkiškas skanėstas tapo išskirtiniu desertu, kurio kaina gali susukti galvą. Plytelė gali kainuoti ir 18 eurų.
Nepaisant didelės kainos, susidomėjimas „Angel Hair“ vis dar auga, o vaizdo įrašai „TikTok“ ir „Instagram“ tik pakursto šio neįprasto delikateso pamišimą. Šio šokolado populiarumas rodo, kad vis dažniau ieškome unikalių kulinarinių potyrių, kuriuose tradicija derinama su šiuolaikišku požiūriu į saldumynus.