Kepėjai saugo šią paslaptį kaip savo akies vyzdį. Mielinė tešla kyla kaip pašėlusi ()
Šis priedas ne tik palaiko mielių darbą, bet ir suteikia tešlai gražią spalvą ir geresnę struktūrą.

© ClickerHappy (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/pizza-kitchen-recipe-rolling-pin-9510/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Mielinė tešla neatleidžia klaidų, bet kai ją pagaminsite teisingai – ji apdovanos jus puria, elastinga struktūra ir nuostabiu kvapu. Nors receptas atrodo paprastas, patyrę kepėjai žino, kad tai detalių žaidimas. Paslaptis slypi prieduose, temperatūroje ir kantrybėje. Vienas ingredientas gali turėti didžiulį skirtumą – tai ne mielės, cukrus ar pienas. Svarbu actas, kuris veikia kaip natūralus mielinės tešlos stipriklis. Šis rūgštus priedas ne tik palaiko mielių darbą, bet ir suteikia tešlai gražią spalvą ir geresnę struktūrą. Kepėjai saugo šią paslaptį kaip savo akies vyzdį.
Tobulos mielinės tešlos receptas
|
Prieš pradėdami, paruoškite visus ingredientus ir įsitikinkite, kad jie yra kambario temperatūros. Norėdami gauti geriausią rezultatą, uždenkite dubenį su tešla folija ir padėkite į šiltą vietą.
Ingredientai:
- 500 g kvietinių miltų,
- 30 g šviežių mielių arba 10 g sausų mielių,
- 125 ml pieno,
- 100 g cukraus,
- 50 g sviesto,
- 2 kiaušinių tryniai,
- šaukštelis 9 % acto,
- žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
Ištirpinkite sviestą mažame puode ant silpnos ugnies. Įsitikinkite, kad jis nepridegtų. Ištirpus leiskite atvėsti.
Mieles sutrupinkite į dubenį, įberkite šaukštą cukraus ir supilkite pieną. Pienas turi būti šiltas, bet ne karštas. Palaikykite 15 minučių, kol mielės pradės kilti.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su likusiu cukrumi. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinių trynius, šaukštą acto ir paruoštą mielių mišinį. Maišykite, kol ingredientai susijungs.
Galiausiai supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išminkykite. Svarbu, kad tešla būtų lygi ir pradėtų lipti nuo rankų.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kad pakiltų. Kai jos tūris padvigubės, ji paruošta.
Dar kartą perminkykite tešlą, tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą arba suformuokite bandeles. Taip pat galite pagaminti skanius kruasanus su uogiene.
Prieš kepdami mielinę tešlą palikite dar 15 minučių, kad šiek tiek pakiltų. Tada pašaukite į orkaitę.
Išbandykite šį receptą ir mielinė tešla kils kaip pašėlusi.