„Venkite šios žuvies, jei norite ilgai gyventi. Joje kaupiasi gyvsidabris ir arsenas“  (1)

Pablogina su amžiumi susijusias sveikatos problemas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© PublicDomainPictures (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/cut-meat-raw-food-fish-salmon-69466/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei norite gyventi ilgai ir sveikai, peržiūrėkite savo mitybą“, – teigia gerontologas, rašo Edimdoma.ru.

Žuvis laikoma vertingu baltymų šaltiniu. Vyresnio amžiaus žmonės neturėtų dažnai valgyti raudonos mėsos, o jūros gėrybės yra puikus jos pakaitalas. Tačiau, pasak ilgaamžiškumo eksperto Valterio Longo, kai kurios žuvų rūšys neprailgina gyvenimo, o tik pablogina su amžiumi susijusias sveikatos problemas.

[Lenkija+Kuponai] Absurdiškai žemos kainos! Portabilūs šaldytuvai, šaldikliai ir aukšto slėgio plovimo įrenginiai. Ribotas kiekis (Video)
5613 3

Specialus rinkinukas

Fantastiškos kainos

Kuponai

Ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro MR30 / MR50“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

2) „MUDIRO MR-A45“ - kelioninis, automobilinis šaldytuvas, net 45 litrų

3) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

Išsamiau

Mokslininkas pažymėjo, kad stambio ir ilgai gyvenančios jūrų žuvys (pavyzdžiui, tunai) kaupia sunkiuosius metalus, ypač gyvsidabrį ir arseną. Šie toksinai, užsilaikę žmogaus organizme, pažeidžia nervų sistemą, silpnina imuninę sistemą ir padidina navikų riziką.

Longo rekomenduoja laikytis paprastų taisyklių – teikti pirmenybę mažoms rūšims: skumbrėms, sardinėms, ančiuviams. Tuo pačiu metu geriau nevalgyti tos pačios rūšies žuvies daugiau nei kartą per savaitę.

 

Laukiniai upėtakiai, menkės ir lašišos turi būti auginami švariomis gamtinėmis arba pramoninėmis sąlygomis. Kokybišką produktą galite rasti tik sertifikuotose parduotuvėse.

Apskritai bet kokią žuvį reikėtų užšaldyti iš karto po įsigijimo, jei neplanuojate jos iš karto valgyti, ir laikyti ne ilgiau kaip 2–3 mėnesius. Tai padės išvengti apsinuodijimo.

Straipsnis yra tik informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(14)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: