„Skelbiama sveikiausia košė suaugusiesiems. Gausu skaidulų – palengvina žarnyno veiklą“  ()

Išverda greičiau nei įprasta košė.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Enotovyj (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/rice-buckwheat-millet-groats-food-4386803/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Endokrinologai ir dietologai rekomenduoja sveiką košę, kurią suaugusieji turėtų įtraukti į savo mitybą, rašo „Zdorovje Mail“. Jų nuomone, tai vandenyje virta grikių košė, idealiu atveju – neskrudintų grikių košė.

Neskrudinti grikiai yra termiškai neapdoroti grikių grūdai, dėl kurių jie išlaiko maksimalų naudingų savybių kiekį.

Neskrudinti grikiai išverda greičiau nei įprasti, grūdų ir vandens santykis yra 1:1. Jie turi subtilų riešutų skonį. Neskrudinti grikiai turi unikalią sudėtį. 100 gramų yra 15 g baltymų, 4 g sveikųjų riebalų ir daugiau nei 55 g angliavandenių. Skaidulinių medžiagų kiekis yra 11–12 g 100 g grūdų.

[Mažiausia kaina istorijoje!] 2000+ užsakymų ir lietuvių pagyros. „Fantastiškas. Mano žmona 9-ame danguje. Labiausiai pasiteisinęs pirkinys!“ (Video, „ABIR WD8“ atsiliepimai)
6463

Mažiausia kaina istorijoje

2000+ užsakymų

Labai giriamas pirkėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Neskrudintuose grikiuose gausu vitaminų. Tai B grupės vitaminai, įskaitant folio rūgštį, kuri atsakinga už nervų, imuninės, virškinimo sistemų veiklą, energijos apykaitą, vitaminas E, kuris dalyvauja nervų, raumenų, reprodukcinės sistemos veikloje, apsaugo nuo Alzheimerio ligos išsivystymo, vitaminas C, kuris kartu su rutinu, antioksidantu polifenoliu, stiprinančiu kraujagyslių sieneles, apsaugo nuo uždegimų, taip pat dalyvauja lipidų apykaitos reguliavime, palankesniame gerajam cholesteroliui, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

 

Šiuose grūduose esantys mikroelementai – kalis, cinkas, kalcis, geležis, todėl reguliarus 150–200 gramų per dieną virtų grūdų vartojimas padeda išvengti šių mikroelementų trūkumo.

Didelis skaidulų kiekis užtikrina ilgalaikį sotumą, palengvina žarnyno veiklą, palaiko naudingų bakterijų gyvybinę veiklą.

Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: