Pirmas kąsnis – šokas. Antras – priklausomybė. Net mėsėdžiai prašys pakartoti! ()
Užkariausite net ir užkietėjusių mėsėdžių širdis, kuriems patiks tokia vakarienė.

© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Pasirinkti bemėses alternatyvas klasikiniams patiekalams yra ne tik ideologinis pasirinkimas. Tai taip pat naujų skonių, kartais mums visiškai nepažįstamų, paieška. Kai kurie žmonės, išbandę veganiškas ar vegetariškas alternatyvas, nebenori grįžti prie mėsos patiekalų.
Jūsų šeima nepatikės, kad jie be mėsos. Tai geriausi kotletai, kokius tik esate valgę
Šis receptas įrodo, kad kotletai be mėsos gali būti tikrai gardūs. Užkariausite net ir užkietėjusių mėsėdžių širdis, kuriems patiks tokia vakarienė.
Žiedinių kopūstų sezonas trunka nuo gegužės iki lapkričio. Dažniausiai juos valgome kaip garnyrą su džiūvėsėliais ir sviestu. Tačiau verta pabandyti ir kitaip.
|
Žiedinių kopūstų kotletams paruošti reikės:
- ½ kg žiedinių kopūstų,
- ⅓ puodelio sorų,
- 1 kiaušinio,
- 200 ml sultinio,
- džiūvėsėlių,
- džiovinto česnako,
- lydyto sviesto,
- petražolių,
- druskos,
- pipirų.
Šiame recepte, be pagrindinio ingrediento – žiedinių kopūstų ir sorų – dera aromatingi prieskoniai. Jų dėka visas patiekalas sukuria išties unikalią kompoziciją.
Kaip paruošti žiedinio kopūsto kotletus?
Žiedinius kopūstus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padalinkite į mažesnes dalis. Virkite lengvai pasūdytame vandenyje. Kai suminkštės, nusausinkite ir sutrinkite šakute iki smulkios masės. Soras virkite sultinyje, kol suminkštės. Palikite atvėsti, tada sumaišykite su žiediniais kopūstais. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Jei mišinys per skystas, įberkite šiek tiek džiūvėsėlių, kad sutirštėtų. Susmulkinkite šviežias petražoles, prieš tai jas nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite jas į mišinį ir gerai išmaišykite. Iš mišinio suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.