Milijardai žmonių geria šį gėrimą litrais, bet ar žino, kokią žalą daro savo kūnui  ()

Gali daryti rimtą žalą sveikatai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Archie Binamira (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/red-ceramic-mug-on-red-saucer-1187317/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kava – vienas populiariausių pasaulio gėrimų, kurį kasdien vartoja milijardai žmonių. Tačiau ne visi žino, kad kai kurios kavos rūšys, ypač itin patogios „3-in-1“ kavos pakuotės, gali daryti rimtą žalą sveikatai, jei vartojamos dažnai ir dideliais kiekiais.

Kas slypi „3-in-1“ kavos sudėtyje?

Daugeliui pažįstama „3-in-1“ kava yra patogi ir greita alternatyva tradicinei kavai, tačiau jos sudėtis kelia rimtų klausimų. Šiame gėrime dažnai yra daug cukraus, gliukozės-fruktozės sirupo bei hidrinto palmių aliejaus, o tik ketvirtoje vietoje – pati kava. Tokia formulė reiškia, kad iš tiesų jūs geriate saldintą, riebalų prisotintą gėrimą, o ne gryną kavą.

Sveikatos rizikos

[Lenkija+Kuponai] Mažiausios kainos istorijoje! 4in1 rinkinukai automobiliui, siurbliai, kelioniniai kavos aparatai ir kt. (Video)
4963

„Ranvee Clearance Sale“

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

2) „Proscenic P11 Ultra“ - 400W belaidis dulkių siurblys

3) „HiBREW H4B“ - 3in1 nešiojamas ir įkraunamas kavos aparatas

Išsamiau

Didelis cukraus kiekis gali sukelti kraujospūdžio padidėjimą, trigliceridų kiekio augimą kraujyje ir didinti aterosklerozės riziką. Be to, reguliarus šio gėrimo vartojimas gali pabloginti savijautą, skatinti svorio augimą ir didinti cukrinio diabeto bei širdies ligų riziką.

Transriebalų pavojus

Hidrintas palmių aliejus, naudojamas kaip konservantas ir tekstūros gerinimo priemonė, yra transriebalų šaltinis. Šie riebalai mažina ląstelių membranų elastingumą ir didina „blogojo“ MTL cholesterolio kiekį kraujyje, o tai dar labiau didina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Ką rinktis vietoje „3-in-1“ kavos?

 

Mitybos specialistai pataria vengti kasdienio „3-in-1“ kavos vartojimo ir rinktis natūralią juodą kavą be jokių priedų. Taip galėsite mėgautis kavos skonio malonumu, neapsunkindami organizmo papildomais cukrais ir kenksmingais riebalais.

Išvada

Nors „3-in-1“ kava yra patogi ir skani, jos sudėtis gali daryti žalą jūsų sveikatai. Atsakingas vartojimas ir sąmoningas produktų pasirinkimas padės išvengti ilgalaikių sveikatos problemų ir mėgautis kava be papildomų rūpesčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()