Didžiausia jūsų klaida virtuvėje. Į bulvių košę dedate nuodus?  ()

Yra žmonių, kurie prie bulvių deda bet kokių pieno produktų, kokių tik randa šaldytuve. Tačiau bulvių košės mėgėjams tikrai ne tas pats, ką į ją dėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skundiesi, kad bulvės pietums nėra labai maistingos? Pakanka pagardinti jas varške, ir košė taps ne tik vitaminų bei mineralų, bet ir baltymų šaltiniu.

Kaip turbūt žinai, varškė yra universalus produktas. Jei ji puikiai tinka prie bandelių, blynų, pyragų ar plokštainių, lygiai taip pat gerai dera ir su bulvėmis.

Kodėl verta rinktis varškę?

Varškė yra turtinga baltymų, bet turi gerokai mažiau riebalų nei įprasti bulvių košės priedai – grietinė ar sviestas. Dėl to bulvės tampa lengvesnės ir maistingesnės už klasikinę versiją. Kreminė varškė su būdingais grūdeliais taip pat yra puikus kalcio bei B grupės vitaminų šaltinis, kurie būtini tinkamam organizmo funkcionavimui.

Bulvių košės su varške receptas

5 paslaptys kaip gauti geriausią variantą už mažesnę kainą
3993

Kas nenorėtų atrodyti puikiai, namuose turėti kokybiškų, patvarių daiktų ir neprisidaryti skolų? Šiais laikais negalioja pasakymas, kad už kokybę reikia mokėti daug pinigų. Šiame straipsnyje atskleisime patikrintus patarimus ir gudrybes, kurie padės jums tapti protingo apsipirkimo meistrais. Patarsime, kaip rasti nuolaidas, atskleisime, kada geriausia apsipirkti sezoninių išpardavimų metu ir kaip investuoti į ilgaamžius daiktus, kurie pakels jūsų garderobą ar namus į naują aukštesnį lygį.

Išsamiau

Nebūčiau linkęs rinktis liesos versijos – tam tikras riebalų kiekis yra reikalingas. Ir ne tik dėl skonio – riebaluose tirpsta vitaminai.

Ingredientai:

  • 1,5 kg bulvių,
  • 1 pakelis varškės (200 g),
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Paruošimas:

  • Bulves nulupk, nuplauk, supjaustyk vienodo dydžio gabalėliais, užpilk vandeniu ir užvirink. Įberk lygų arbatinį šaukštelį druskos.
  • Kai suminkštės, nukošk vandenį, o tuomet dar pakaitink puodą ant viryklės, kelis kartus pakratyk, kad pasišalintų drėgmės perteklius.
  • Į karštas bulves sudėk varškę ir sutrink iki vientisos košės.
  • Pagardink druska bei pipirais pagal skonį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(11)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()