[Patarimas] „Ši žuvis yra naudingesnė už jautieną ir kainuoja daug pigiau. Tikras delikatesas“  ()

Nekaupia gyvsidabrio.


Žvejyba
Žvejyba
© Brocken Inaglory, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fisherman_at_Lake_Merced.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje žuvyje ne tik gausu baltymų, bet ir vitaminų bei vertingų omega-3 riebalų rūgščių. Jei ieškote mažai kalorijų turinčios alternatyvos mėsai, tai būtent tai, ko jums reikia, praneša „Rbc.ua“. Plekšnė yra sveikesnė už jautieną ir daug pigesnė.

Ji randama Atlanto vandenyne, Šiaurės jūroje, vakarinėje Baltijos dalyje ir Viduržemio jūroje. Jos švelni, sultinga ir lygi mėsa yra ne tik skani, bet ir labai sveika.

5 paslaptys kaip gauti geriausią variantą už mažesnę kainą

Kas nenorėtų atrodyti puikiai, namuose turėti kokybiškų, patvarių daiktų ir neprisidaryti skolų? Šiais laikais negalioja pasakymas, kad už kokybę reikia mokėti daug pinigų. Šiame straipsnyje atskleisime patikrintus patarimus ir gudrybes, kurie padės jums tapti protingo apsipirkimo meistrais. Patarsime, kaip rasti nuolaidas, atskleisime, kada geriausia apsipirkti sezoninių išpardavimų metu ir kaip investuoti į ilgaamžius daiktus, kurie pakels jūsų garderobą ar namus į naują aukštesnį lygį.

Išsamiau

Dėl savo formos plekšnė kartais painiojama su otu arba limanda.

Kaip pažymi „WebMd“, 100 g žuvies yra iki 18 g aukštos kokybės baltymų, kurie lengvai virškinami ir yra puiki alternatyva raudonai mėsai.

Ji aprūpina organizmą B grupės vitaminais, kurie palaiko nervų sistemos veiklą, ir vitaminu D, kuris stiprina imuninę sistemą. 100 g yra iki 160 % vitamino D paros normos ir 55 % seleno.

Skirtingai nuo daugelio kitų rūšių žuvų, plekšnė organizme nekaupia gyvsidabrio. Dėl to ją saugu vartoti vaikams, nėščioms moterims ir maitinančioms motinoms. Be to, ši žuvis retai sukelia alergines reakcijas, todėl tai puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems alergiją maistui.

 

Plekšnės mėsa yra tikras delikatesas. Kaip pažymi Parkerio Žydų institutas, ji suteikia vertingų maistinių medžiagų, palaiko imunitetą, širdies ir nervų sistemos, odos ir kaulų būklę.

Palyginus jautienos ir plekšnės kainas, dabar žuvis pigesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()