„Kaip aš to nežinojau? Tobula!“ Paprastas būdas išvirti kiaušinius. Jums net nereikia puodo ar vandens  ()

Verta žinoti, kaip greitai paruošti tobulus kietai virtus kiaušinius.



© RitaE (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/eggs-hens-egg-cooked-protein-yolk-3524355/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiaušiniai – tai ingredientas, kurį galima panaudoti virtuvėje labai įvairiai. Vienas paprasčiausių būdų – išvirti juos kietai ir pridėti prie patiekalų kaip visaverčio baltymo bei kitų vertingų maistinių medžiagų šaltinį. Todėl verta žinoti, kaip greitai paruošti tobulus kietai virtus kiaušinius. Pasirodo, tam visai nereikia vandens – užtenka karšto oro gruzdintuvės.

Kiaušinių virimas – paprasta, bet ne visada lengva

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kiaušinių virimas yra viena paprasčiausių virtuvės užduočių. Vis dėlto, norint pasiekti idealią trynio ir baltymo konsistenciją, reikia tiksliai pataikyti laiką ir temperatūrą. Pastaruoju metu vis daugiau žmonių atranda alternatyvų būdą – kiaušinių virimą be riebalų veikiančioje karšto oro gruzdintuvėje („Air Fryer“). Tai jau tapo daugelio mėgstamiausiu virtuvės prietaisu.

Lengva ir greita: kiaušiniai karšto oro gruzdintuvėje

[Mažiausia kaina istorijoje!] Išbandęs naujausią 5in1 suvirinimo aparatą – profesionalas liko sužavėtas: „tobulos siūlės, labai lengva dirbti ir gerokai pigesnis už konkurentus“ (Video, „VEVOR“)
3663 5

Nuostabios kainos

Specialūs kuponai

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Karšto oro gruzdintuvės pastaraisiais metais sulaukia itin didelio populiarumo. Daugeliui sunku įsivaizduoti kasdienę virtuvę be jos – juk su šiuo įrenginiu nesunkiai paruošiamos keptos daržovės, mėsa, desertai ir daugybė kitų patiekalų. Pasirodo, karšto oro gruzdintuvė puikiai tinka ir kiaušiniams kietai išvirti.

Tokiu būdu paruošti kiaušiniai ne tik skanūs, bet ir sveiki. Jie tampa greitu bei paprastu baltymų, antioksidantų, vitaminų ir mineralų šaltiniu. Be to, šis būdas nereikalauja ypatingo tikslumo nustatant laiką ar temperatūrą.

 

Virti kiaušinius oro gruzdintuvėje itin paprasta – nereikia nei vandens, nei puodo, todėl išvengiama papildomo tvarkymosi. Tai ir laiko sutaupoma, nes nebereikia laukti, kol užvirs vanduo. Tobulai išvirti kiaušiniai paruošiami vos per 14 minučių.

Kaip išvirti kiaušinius karšto oro gruzdintuvėje?

Kietai virti kiaušiniai karšto oro gruzdintuvėje – tai greitas ir patogus būdas reguliariai įtraukti juos į savo mitybą. Užtenka kartą pabandyti ir tradicinio virimo galite visai nebenorėti.

 

Procesas paprastas ir saugus – kiaušinius reikia sudėti į įrenginio krepšelį taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Tuomet nustatyti tinkamą temperatūrą ir laiką, kurie gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo modelio ir pageidaujamo rezultato.

Kietai virtus kiaušinius paprastai gausite po 14–16 minučių, esant 120–150 °C temperatūrai.

Minkštai virtus kiaušinius paruošite vos per 10–12 minučių toje pačioje temperatūroje.

Baigus virti, kiaušinius reikėtų nedelsiant perkelti į dubenį su šaltu vandeniu ir palaikyti kelias minutes. Tai sustabdys tolimesnį virimą ir palengvins lukštenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(2)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()