Daug baltymų ir mažai riebalų. Geriausia mėsa. Ir tai ne vištiena  ()

Ji kasdien lieka vištienos šešėlyje, tačiau tikrai nusipelno pagaliau pasirodyti kulinarinio spindesio šviesoje. Šios mėsos rūšį turėtų ypač dažnai rinktis vyresnio amžiaus žmonės.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalakutiena ne be priežasties jau daugelį metų rekomenduojama dietologų. Skonis – svarbu, bet jos maistinė vertė kalba pati už save. Ji yra turtinga baltymų, lengvai virškinama ir švelnaus skonio. Tikrai verta, kad dažniau atsirastų ant stalo. Tai vertingas dietos ingredientas bet kuriame amžiuje, o ypač vyresniame.

Kalakutienos savybės

Kalakutiena, ypač krūtinėlė, pelnytai laikoma viena sveikiausių paukštienos rūšių ir ypač rekomenduojama vyresniems žmonėms bei tiems, kurie rūpinasi figūra ir širdies sveikata. Tai puikus, pilnavertis baltymų šaltinis, būtinas raumenų masei ir fizinei ištvermei palaikyti vyresniame amžiuje, kas yra labai svarbu sarkopenijos – ligos, kuriai būdinga nuolatinė raumenų masės, jėgos ir funkcijų nykimas – prevencijai.

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Vėjo jėgainių rinkiniai. Energetinė nepriklausomybė kur tik jums reikia
2714 4 2

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 dienų pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Kalakutiena taip pat suteikia daugybę B grupės vitaminų, įskaitant niaciną (B3), kuris palaiko nervų sistemos veiklą, bei piridoksiną (B6) ir kobalaminą (B12), reikalingus medžiagų apykaitai ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Reguliarus kalakutienos vartojimas padeda papildyti svarbius mineralus. Ji yra turtinga seleno, kuris stiprina imunitetą ir saugo ląsteles nuo oksidacinio streso, cinko, skatinančio gijimą ir stiprinančio imuninę sistemą, bei fosforo, būtino sveikiems kaulams ir dantims. Dėl švelnių skaidulų ir mažo riebalų kiekio kalakutiena lengvai virškinama ir švelni.

Kaip valgyti kalakutieną?

 

Būdų, kaip įtraukti kalakutieną į mitybą, yra tikrai daug. Geriausi kulinariniai metodai – garinimas, kepimas folijoje arba kepimo maišelyje bei troškinimas nedideliame sultinyje. Taip mėsa išlieka sultinga, lengvai virškinama ir ne per riebi. Malta kalakutiena puikiai tinka švelniems kukuliams ir kotletams, taip pat mėsos kepsniams.

Kalakuto krūtinėlę galima marinuoti ir kepti orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje, pagaminant naminius gaminius be dirbtinių priedų ir cheminių medžiagų. Supjaustyta plonais griežinėliais puikiai tinka sumuštiniams. Pridėjus daržovių porciją, gaunamas puikiai subalansuotas ir sveikas patiekalas, turtingas baltymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()