Didžiausia pirkėjų apgavystė? Mokate už baltymus, o gaunate riebalus. Štai, kaip atpažinti prastą vištieną  ()

Ar tokia mėsa saugi?


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© alleksana (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/raw-meat-on-chopping-board-6107719/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuose vištienos filė gabalėliuose matomos baltos juostelės, kurios kelia klausimų: vieni mano, kad mėsa prastesnės kokybės, kiti nekreipia dėmesio. Tai – riebalai raumenyse, vadinami „white striping“, atsirandantys dėl intensyvaus broilerių auginimo.

Ar tokia mėsa saugi? Specialistai teigia, kad ji sveikatai pavojinga nėra, tačiau juostelės gali keisti skonį ir maistingumą. Filė su daug baltų juostelių turi daugiau riebalų, mažiau baltymų, gali būti kietesnė ir mažiau sultinga.

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Vėjo jėgainių rinkiniai. Energetinė nepriklausomybė kur tik jums reikia
3364 4 2

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 dienų pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Renkantis filė, atkreipkite dėmesį į spalvą ir juostelių kiekį – kuo jų mažiau, tuo mėsa liesesnė ir švelnesnė. Filė iš mažesnių, laisvai laikomų vištų ar ekologiškų ūkių paprastai turi mažiau baltų juostelių. Baltos juostelės nėra pavojingos, tačiau verta rinktis sąmoningai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()