Dėkite tai į kiaušinienę. Jūsų smegenys jums padėkos už šiuos pusryčius ()
Vienas neįprastas priedas prie kiaušinienės pagerins jos skonį ir sustiprins sveikatinančias savybes. Ją paruoši vos per 10 minučių iš keturių nebrangių ingredientų, kuriuos rasi bet kurioje maisto prekių parduotuvėje – tad neieškok pasiteisinimų. Šiandien nubėk į parduotuvę, o rytoj rytą pradėk nuo šio patiekalo. Tavo smegenys tikrai tau padėkos už tokį pusryčių pasirinkimą.

© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kiaušinienė – vienas sočiausių ir greičiausiai paruošiamų pusryčių. Jei ją valgysi reguliariai, išvengsi alkio priepuolių dienos metu. Nereikės užkandžiauti, o tavo organizmas gaus daug vertingų medžiagų, nes kiaušiniai yra aukštos kokybės baltymų bei kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis.
Net ir paprasčiausia kiaušinienė yra tikra vitaminų bomba. Tačiau jei į ją įdėsi dar vieną papildomą ingredientą, ji įgaus dar daugiau naudingų savybių. Tavo smegenys, imuninė sistema ir kraujotaka tau už tai padėkos.
Kodėl verta valgyti skumbrę?
Tai – geriausias kiaušinienės priedas.
|
Skumbrė – vienas iš geriausių kiaušinienės priedų dėl daugybės priežasčių. Pirmiausia, ji turi natūraliai ryškų, šiek tiek sūrų skonį, todėl patiekalą galima pagardinti su mažiau druskos ar prieskonių.
Švelnių kiaušinių ir rūkytos žuvies derinys – tikras skonių hitas ir paprastas būdas pasigaminti maistingus, sočius, bet lengvai virškinamus pusryčius.
Kiaušiniai aprūpina organizmą baltymais, geležimi ir B grupės vitaminais, kurie gerina susikaupimą ir suteikia energijos.
Tuo tarpu skumbrėje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios palaiko smegenų, širdies bei kraujotakos veiklą. Žuvyje taip pat yra vitamino D, itin svarbaus hormonų pusiausvyrai ir stipriam imunitetui – ypač rudenį, kai jo gali trūkti. Be to, skumbrėje randama seleno ir jodo.
Kaip pasigaminti kiaušinienę su skumbre, kuri sužavės tavo skonio receptorius?
Kiaušinienės su skumbre paruošimas visai nesudėtingas, o kiaušinių ir rūkytos žuvies derinys suteikia patiekalui švelnią tekstūrą ir išraiškingą skonį. Nebijok paeksperimentuoti su šiuo greitu patiekalu!
Ingredientai:
- 2–3 vidutinio dydžio kiaušiniai
- apie 1/3 rūkytos skumbrės (ar daugiau – priklausomai nuo to, kiek „žuvinius“ pusryčius mėgsti)
- 1,5 šaukšto ghi sviesto (arba paprasto sviesto)
- žiupsnelis druskos
Paruošimas:
- Atsargiai nulupk odelę nuo žuvies, pašalink visas ašakas ir susmulkink žuvį.
- Keptuvėje ištirpink sviestą, sudėk skumbrę ir pakepk kelias minutes, retkarčiais pamaišydamas.
- Įmušk kiaušinius tiesiai į keptuvę.
- Lėtai maišyk ingredientus – kai po 3 minučių kiaušiniai pradės stingti, pagardink druska ir dar kartą lengvai išmaišyk.
- Kai kiaušinienė pasieks norimą konsistenciją, patiek ją iš karto.