Tai blogiausia vieta laikyti miltus. Jie greičiau genda  ()

Daugelis žmonių apie tai net nesusimąsto, o vėliau tenka kovoti su maistinėmis kandimis. Todėl verta prisiminti kelias paprastas taisykles iškart po apsipirkimo ir laikyti miltus taip, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži.



© Hans (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/flour-wheat-flour-ground-grain-49689/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miltai – vienas iš pagrindinių maisto produktų. Net ir tie, kurie nevartoja glitimo, virtuvės spintelėje paprastai turi migdolų, kukurūzų ar kitokių miltų atsargų. Tinkamomis sąlygomis miltai, išskyrus pilno grūdo, gali išlikti švieži net iki 12 mėnesių.

Kaip geriausia laikyti miltus?

Palikti juos originalioje pakuotėje – ne pati geriausia idėja, ypač jei pakuotė jau atidaryta. Popieriniai maišeliai sugeria drėgmę, todėl miltai gali sulipti ir greičiau sugesti. Geriausia iškart po apsipirkimo miltus suberti į sausą, sandariai uždaromą indą ir padėti į uždarą spintelę.

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Vėjo jėgainių rinkiniai. Energetinė nepriklausomybė kur tik jums reikia
7189 3 2

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 dienų pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Birius produktus, tokius kaip miltai, cukrus ar kruopos, reikėtų laikyti atokiau nuo šilumos šaltinių. Nerekomenduojama rinktis spintelės prie viryklės ar radiatoriaus, nes šiluma gali skatinti bakterijų dauginimąsi ir maistinių kandžių atsiradimą. Jei miltuose pastebėsi mažų voratinkliukų – jų gelbėti neverta. Jokie persijojimai nepadės – tokius miltus būtina išmesti.

Kaip prailginti miltų galiojimą

Jei perki miltus atsargai arba naudoji juos retai, laikyk juos sandariai uždarytame inde rūsyje, šaldytuve arba šaldiklyje. Žema temperatūra lėtina riebalų irimo procesą ir veiksmingai saugo nuo maistinių kandžių. Prieš naudojimą pakanka miltus iš anksto išimti, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.

 

Pilno grūdo miltus reikėtų sunaudoti greičiau – per maždaug 6 mėnesius. Jie greičiau genda dėl didesnio riebalų kiekio, esančio sėlenose ir gemaluose, kurie ilgainiui apkarsta. Be to, tokie miltai labiau sugeria drėgmę ir aplinkos kvapus, todėl gali pakisti jų skonis bei aromatas. Kad ilgiau išliktų švieži, juos geriausia laikyti sandariai uždarytame inde vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje, o dar geriau – šaldytuve ar šaldiklyje, jei planuojamas ilgesnis laikymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(1)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()