Atsikandus šviežio ananaso – nudegina lūpas ir liežuvį? Štai kaip to išvengti  ()

Kaip sumažinti deginimo pojūtį?



© SHVETS production (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/slices-of-fresh-pineapple-on-chopping-board-7194901/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šviežias ananasas dažnai puošia stalą kaip dekoracija, tačiau kai ateina metas jį pagaliau suvalgyti, kyla šioks toks sumišimas. Daugelis nežino, kaip jį tinkamai supjaustyti, kad ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų skanus. Dėl to kartais atsiranda nemalonus dilgčiojimas burnoje – tačiau to galima išvengti.

Kodėl nuo šviežio ananaso degina burną?

Viskas dėl bromelaino – fermento, kuris reaguoja su baltymais ir skaido juos į mažesnes daleles. Būtent jis dirgina gleivines, todėl jaučiame deginimą ar perštėjimą. Jautresniems žmonėms bromelainas gali dirginti ir virškinamąjį traktą, sukeldamas nemalonų pojūtį. Vis dėlto šio fermento poveikis nėra tik neigiamas – saikingai vartojamas jis gerina virškinimą ir padeda mažinti uždegimus organizme.

Kaip sumažinti deginimo pojūtį

[EU+Kuponai] Šildytuvai, apie kuriuos dar negirdėjai: išgelbės nuo šalčio kemperyje, namelyje ar sunkvežimyje. Paskutiniai vienetai
8055 4

Mažiausios kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėnesių garantija

Išsamiau

Kad sumažintum fermento kiekį vaisiuje, pakanka ananasą nulupti ir išpjauti kietą jo šerdį – būtent joje bromelaino yra daugiausia. Padeda ir terminis apdorojimas – kepimas keptuvėje, orkaitėje ar ant grotelių sumažina fermento aktyvumą. Be to, salotos su keptu ananasu, rukola ir vištienos gabalėliais – tikra skonių puokštė.

 

Desertuose ar salotose galima naudoti ingredientus, kurie švelnina poveikį – jogurtą, grietinėlę ar varškę. Į salotas tinka padažas su jogurtu, o vaisinius desertus galima patiekti su plakta grietinėle. Jei po šviežio ananaso burnoje vis tiek jaučiamas deginimas, burną verta praskalauti pienu arba suvalgyti ką nors riebaus. Po vaisių nereikėtų iškart valytis dantų – juose esantys rūgštiniai junginiai gali pažeisti emalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()