„Auksinis gėrimas“ vietoje kavos: sušildys ir įveiks ligas – slaptas priedas galią padidins dar kelis kartus ()
Daugelis žmonių neįsivaizduoja ryto be puodelio šviežiai pagamintos kavos. Karštų gėrimų norisi dar labiau tada, kai už lango temperatūra krenta vis žemiau. Tačiau rudens ir žiemos metu verta pasimėgauti ne tik klasikine juoda kava ar pieniniu kapučinu su puta.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Užuot gėrę įprastą kavą, išsivirkite stebuklingą auksinį gėrimą, kuris praskaidrins jūsų rytą. Ciberžolės latė – tai ajurvedinis eliksyras, kuris ne tik maloniai sušildo, bet ir pagreitina medžiagų apykaitą bei natūraliai stiprina imunitetą. Šį poveikį ypač įvertinsite per peršalimo sezoną, kai visur girdėti čiaudėjimai, nosies traukimai, gerklės perštėjimas ir kosulys.
Ciberžolė – auksinis prieskonis rudeniui
Ciberžolė tūkstančius metų yra vienas pagrindinių ajurvedinės medicinos elementų. Ji vertinama ne tik dėl gražios spalvos ir žemiško, šiek tiek kartoko skonio, bet pirmiausia dėl savo naudingų savybių. Kurkuminas laikomas vienu stipriausių natūralių priešuždegiminių junginių. Jis ne tik kovoja su uždegimais organizme, bet ir stiprina imuninę sistemą, taip didindamas atsparumą ligoms.
|
Be to, ciberžolė skatina tulžies išsiskyrimą, todėl gerina riebalų virškinimą. Pagerėję virškinimo procesai natūraliai prisideda prie spartesnės medžiagų apykaitos. Kurkuminas taip pat naikina laisvuosius radikalus, lėtina senėjimo procesus ir saugo ląsteles nuo oksidacinio streso. Taip jis tampa natūraliu būdu padėti išvengti civilizacijos ligų, tokių kaip aterosklerozė, diabetas ar širdies ligos.
Ciberžolės latė
„Auksinė latė“ – tai gėrimas, kuris sušildo, suteikia sotumo jausmą ir aprūpina organizmą vertingomis medžiagomis. Pagrindinė paslaptis, kaip išnaudoti visą ciberžolės galią, slypi jos derinyje su juodaisiais pipirais. Pats kurkuminas organizmo sunkiai įsisavinamas, tačiau pipiruose esantis piperinas kelis kartus padidina jo biologinį prieinamumą. Aliejus dar labiau pagerina vitaminų ir mineralų pasisavinimą.
Ingredientai:
- 250 ml karvės arba augalinio pieno,
- 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės,
- ½ arbatinio šaukštelio cinamono,
- ½ arbatinio šaukštelio maltos imbiero šaknies,
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- medaus pagal skonį,
- ½ arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus.
Paruošimas:
Į mažą puodą supilkite pieną. Sudėkite ciberžolę, cinamoną, imbierą ir kokosų aliejų.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, bet neužvirkite.
Nukelkite nuo ugnies, įdėkite medaus ir įberkite žiupsnelį pipirų.
Supilkite į puodelį ir suplakite pieno plaktuvu arba trumpai pertrinkite rankiniu blenderiu.
Supilkite auksinę latė į mėgstamą puodelį, viršų pabarstykite dar šiek tiek cinamonu ar ciberžole. Gerkite ryte – dienos pradžiai, arba vakare – poilsiui ir organizmo stiprinimui prieš miegą. Norėdami intensyvesnio skonio, galite įpilti šlakelį gero espreso. Skanaus!
