„Neatrodo kenksmingi“: 4 populiariausi gėrimai, kuriuos dietogai liepia mesti iškart  ()

Svarbu atskirti natūralų cukrų.


Gėrimas
Gėrimas
© Laurel F from Seattle, WA, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cup_of_tea,_Scotland.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vartojant saldžius maisto produktus, svarbu atskirti natūralų cukrų, esantį vaisiuose, daržovėse ir pieno produktuose, nuo pridėtinio cukraus, esančio gliukozės, fruktozės, sacharozės, kukurūzų sirupo ar net „natūralių“ saldiklių, tokių kaip medus ar klevų sirupas, pavidalu.

Per didelis maisto produktų su pridėtiniu cukrumi vartojimas gali neigiamai paveikti sveikatą. Todėl „Eating Well“ sudarė keturių populiarių gėrimų, kuriuose yra daugiau cukraus nei glazūruotoje spurgoje, sąrašą. 

  • Saldi arbata: Nors šviežiai užplikytoje arbatoje praktiškai nėra kalorijų ar cukraus, pridėtinis cukrus pakeičia vaizdą.
[Kuponai] „Jis lenkia net ir šveicarus!“ Pasaulinė sensacija, laimėjusi laikrodžių „Oskarus“. Spec. pasiūlymai technologijos.lt skaitytojams (Video)
2799 1

Šių laikrodžių galima įsigyti daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje, jais pasitiki virš 500 000 naudotojų. Pelnė net 17 tarptautinių dizaino apdovanojimų, tarp kurių ir laikrodininkystės „Oskarai“. Žiniasklaidos ir apžvalgininkų išliaupsinti modeliai, apie kuriuos greičiausiai net negirdėjote.

Išsamiau

„Nors tai gali atrodyti kaip sveikesnė alternatyva gazuotiems gėrimams, daugumoje ledinių arbatų yra daug pridėtinio cukraus“, – pažymi registruota dietologė Amy Brownstein.

Net naminėje saldžioje arbatoje gali būti daugiau nei 19 gramų cukraus 270 ml puodelyje. Gėrimai su medumi gali atrodyti natūralesni, tačiau medus taip pat yra pridėtinis cukrus. „Skirtumas tarp cukranendrių cukraus ir medaus yra jų sudėtis, nes meduje yra daugiau fruktozės“, – aiškina A. Braunstein.

  • Gazuoti gėrimai: „Gazuoti gėrimai dažnai vadinami tuščiomis kalorijomis.“ „Jie padidina antsvorio, širdies ir kraujagyslių ligų bei diabeto riziką“, – sako dietologė Sarah Garone.

 

Dietiniai gazuoti gėrimai yra mažiau kenksmingi, tačiau per didelis jų vartojimas gali netgi neigiamai paveikti sveikatą. Limonadas: Nepriklausomai nuo jo paruošimo formos, vienoje limonado porcijoje dažnai yra daugiau nei 13 gramų cukraus. „Pridėtinis cukrus suteikia saldumo, nesuteikdamas jokios naudos sveikatai“, – pažymi S. Garone.

  • Sporto gėrimai: Juose yra elektrolitų ir maistinių medžiagų, tačiau jie dažnai be reikalo suvokiami kaip „sveiki“. „Problema ta, kad sportinius gėrimus vartoja žmonės, kurie nesportuoja“, – priduria dietologė Avery Zenker.
  • Kavos gėrimai: Įprastoje kavoje beveik nėra cukraus, tačiau aromatizuoti sirupai, plakta grietinėlė ir saldi frappe greitai padidina cukraus kiekį.

 

Ekspertai pataria rinktis neskaldytus vaisius ir natūralų maistą, kuriame yra vitaminų ir mineralų, vengiant cukraus pertekliaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(2)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: