„Sugadinat viską per vieną sekundę.“ Didžiausia nuodėmė verdant makaronus, kurią daro lietuviai  ()

Tai pagrindinė klaida, kurią dažnai daro pradedantieji virtuvės entuziastai.



© Engin Akyurt (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/closes-up-photo-of-macaroni-1437267/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su dideliu entuziazmu perėmėme iš itališkos virtuvės įvairių makaronų su gausybe padažų receptus. Jie puikiai užpildė spragą tradicinėje lietuvių virtuvėje, kurioje trūko greito pietų patiekalo idėjų. Tačiau norint pasiekti tobulumą, verta atkreipti dėmesį į detales – net ir tokias, kaip tinkamas makaronų nusunkimo momentas.

Sulipę makaronai atrodo nelabai apetitiškai. Todėl po nusunkimo juos dažnai perplauname šaltu vandeniu, kad atskirtume vieną nuo kito – tai pagrindinė klaida, kurią dažnai daro pradedantieji virtuvės entuziastai. Ypač tuomet, kai makaronai vėliau keliauja į keptuvę su padažu. Išplautų, krakmolo netekusių makaronų padažas nenorės dengti, o tikras malonumas slypi ne valgant makaronus ir padažą atskirai.

Kaip tinkamai išvirti makaronus padažui?

[EU+Kuponai] Super rinkiniai! Sulankstomos saulės panelės + dyzeliniai oro šildytuvui. Būtina kiekvienam
2292 1

Žemiausios kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkiniai

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Ant pakuotės rasi dvi reikšmes – ruošiant itališkus patiekalus mus domina tas laikas, kuris reikalingas makaronams išvirti al dente. Tai reiškia, kad jie jau išvirę, bet dar nėra visiškai minkšti. Dėl to visiškai nesijaudink – kaitinami padaže jie pasieks reikiamą minkštumą. Išvirus makaronus, perpilk juos į sietelį, bet neperplauk šaltu vandeniu. Jų paviršių dengia plonytė krakmolo plėvelė, prie kurios puikiai prikibs kiti patiekalo ingredientai.

Be to, į padažą keptuvėje gali įpilti šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo – taip natūraliai jį sutirštinsi ir nereikės kvietinių miltų šaukšto, kad padažas įgautų aksominę tekstūrą. Šiuo triuku dažnai naudojasi italų restoranų šefai.

Makaronai salotoms reikalauja kitokio paruošimo

 

Visų pirma pasirūpink, kad puodas būtų pakankamai didelis ir nepagailėk vandens. Makaronai nesulips, jei vamzdeliai, kaspinėliai ar spiralės galės laisvai plaukioti vandenyje. Iš karto įberk šaukštą druskos, o verdant kelis kartus pamaišyk. Ruošiant makaronus salotoms, juos gali perplauti vandeniu arba apšlakstyti aliejumi.

Neatidenk makaronų sietelyje, nes tai beveik garantuoja kulinarinę nesėkmę. Iš karto suberk juos į salotų dubenį, lengvai sumaišyk su aliejumi ir palik atvėsti. Taip paruošti makaronai puikiai derės su vištiena ar tunu bei traškiomis daržovėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: