Neįtikėtinas proveržis - JK mokslininkai jau turi pirmąją vakciną nuo naujojo koronaviruso: prasideda bandymai  ()

Jungtinės Karalystės Londono imperatoriškojo koledžo mokslininkų komanda pradėjo vakcinos nuo naujojo koronaviruso epidemijos bandymus su gyvūnais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-02-16 Neįtikėtinas proveržis - JK mokslininkai jau turi pirmąją vakciną nuo naujojo koronaviruso: prasideda bandymai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimos vakcinos variantas sukurtas vos per 14 dienų, nors paprastai tokie dalykai trunka mėnesius ar netgi metus. Iš dalies taip greitai bandomąją vakciną sukurti pavyko dėl Kinijos noro bendradarbiauti.

Daktaras Johnas S. Tregoningas iš Medicinos fakulteto Užkrečiamųjų ligų katedros padėkojo Kinijos mokslininkams už pasidalijimą svarbiausiais duomenimis su tarptautine medikų bendruomene, mat tai leido britų mokslininkų komandai pasiekti greitą proveržį.

Vakcinos bandymai su gyvūnais – pelėmis ir primatais – prasidėjo šią savaitę. Jei viskas klostysis sėkmingai, šią vasarą bus galima pradėti klinikinius tyrimus su žmonėmis. Kad būtų galima pradėti masinę gamybą, po to turės būti vykdomas antrasis tyrimų su žmonėmis etapas.

Pasigirstant apie vis naujus apsikrėtimo virusu atvejus visame pasaulyje, vakcinos kūrimui vadovaujantis mokslininkas teigia, kad jų komandos darbas yra nepaprastai svarbus nepaisant to, ar koronaviruso epidemija bus veiksmingai suvaldyta, ar ne.

Londono imperatoriškojo koledžo mokslininkai – ne vienintelė vakciną kurianti komanda: viso pasaulio mokslininkai imasi iššūkio rasti būdų apsaugoti žmones nuo ligos. Kadangi mokslininkai darbuojasi sparčiai, manoma, kad pirmosios vakcinos gali pasirodyti šių metų pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(44)
(4)
(40)

Komentarai ()