„Tichės“ vandenyje rastų mikroorganizmų skaičius tris kartus viršijo leistinas normas  (24)

Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijos departamento specialistai, atlikę daugkartines ekspertizes, nustatė, jog geriamo mineralinio vandens “Tichė” mėginiai, keletą kartų paimti Vilniuje (Žemės ūkio ministerijoje) ir Telšiuose (iš įmonės sandėlių), neatitinka Lietuvos higienos normos „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimų“, informuoja Žemės ūkio ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma ministerijos pranešime spaudai, žemės ūkio ministrui Kaziui Starkevičiui sukėlė įtarimų ministerijai tiekiamo natūralaus mineralinio vandens “Tichė”, išfasuoto į 19 l talpos tarą, kokybė. Nors gamintojas deklaruoja, kad „tai idealiai švarus, natūralus vanduo ir jo virinti nereikia“, o gaminio etiketę puošia ir Lietuvos metų gaminio bei parodos „Agrobalt“ medaliai, tikroji vandens kokybė neleistinai bloga.

Remiantis Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijos departamento specialistų analize, bendras rastų mikroorganizmų skaičius tris kartus viršijo leistinas normas. Vienu atveju 19 l tapos butelyje, paimtame iš įmonės, rasta netgi patogeninių mikroorganizmų (Pseudomona aeruginosa).

Mėginiai, paimti iš pilstymo vietos Telšiuose, higieninius reikalavimus atitiko.

19 l tapos butelis kainuoja 10 litų 8 centus.

UAB Baltijos mineralinių vandenų kompanijos l.e.p. direktorius A. Kanapienis nuo kovo 4 dienos įsakė nutraukti natūralaus mineralinio vandens TICHE, išfasuoto į apyvartinę 19 l talpos tarą, gamybą ir pardavimus, vandenį, esantį distributoriaus sandėliuose, grąžinti į centrinį sandėlį. Grąžintą produkciją išpilti, o butelius priduoti į antrinės žaliavos perdirbimą.

Žemės ūkio ministras nurodė valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams ištirti viso Lietuvoje gaminamo ir pilstomo mineralinio vandens mėginių pavyzdžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: