Žaidžiant "Nintendo Wii" bus galima išmokti daryti dirbtinį kvėpavimą  (1)

"American Heart Association" paskyrė 50000 dolerių finansavimą Alabamos universiteto Birmingeme studentų projektui, kurio tikslas - sukurti populiariam kompanijos "Nintendo" žaidimų kompiuteriui "Wii" skirtą dirbtinio kvėpavimo procedūros mokymo programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alabamos universiteto biomedicinos inžinerijos profesorius Greg'as Walcott'as planuoja, kad dabartiniu metu pradėta kurti programa bus skirta namų kompiuteriams, kurie galės sinchronizuotis su belaide ir judesiams jautria "Wii" vairalazde. Programos vartotojai galės išmokti kaip tinkamai atlikti  dirbtinį kvėpavimą (angl. CPR) sustojus žmogaus širdžiai. Projekte dalyvaujantys studentai tikisi, kad programą pavyks užbaigti jau iki šio rudens ir kad ją bus galima nemokamai parsisiųsti iš Amerikos širdies asociacijos (angl. American Heart Association) interneto svetainės.

Idėja apmokymams pritaikyti plačiai naudojamą įtaisą, tokį kaip "Wii" kompiuteris, yra tikrai puiki idėja, įskaitant tai, jog reikalingos įrangos kaina yra gerokai mažesnė nei specialaus manekeno, skirto apmokyti daryti dirbtinį kvėpavimą, kaina. Kol kas lieka laukti rezultato ir patikrinti, kiek toks apmokymas atitinka realias sąlygas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)