„Canon“ pristato naująjį „PowerShot S95“  (0)

„Canon“ šiandien pristato naujausią sėkmingos „PowerShot S“ serijos modelį – „PowerShot S95“. Tai pažangus kompaktinis skaitmeninis fotoaparatas, skirtas fotografams, kurie kišeniniame fotoaparate ieško išskirtinės kokybės esant prastam apšvietimui ir rankinio valdymo galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis aparatas, panašus į savo pirmtaką – pripažintąjį „PowerShot S90“, siūlo patobulintą valdymą, didesnę rankinę kontrolę, filmavimo galimybes HD raiška, HS sistemą ir hibridinį vaizdo stabilizatorių. Tai galingas funkcijų rinkinys, užtikrinantis įspūdingą vaizdo kokybę bet kokioje fotografavimo aplinkoje.

Naujasis „PowerShot S95“ sukurtas remiantis esminiu „S“ serijos principu – siūlyti pažangias rankinio valdymo galimybes ir fotografavimo prasto apšvietimo sąlygomis kokybę mažame korpuse, tačiau jis seriją pakylėja į naujas aukštumas, nes turi funkcijų, skirtų naudotojams, reikalaujantiems maksimalios kontrolės ir aukščiausios vaizdo kokybės bet kokiomis sąlygomis. Patobulintas ir dabar kur kas funkcionalesnis su „PowerShot S90“ pristatytas populiarusis valdymo žiedas, o šviesus f/2,0 objektyvas ir „Canon“ HS sistema leidžia prasto apšvietimo sąlygomis pasiekti dar geresnių ir kūrybiškesnių rezultatų. Be to, „PowerShot S95“ yra pirmasis „Canon“ kompaktinis fotoaparatas su hibridine IS technologija, pasižymintis geresniu vaizdo stabilizavimu užsiimant makrofotografija.

„PowerShot S95“ pranoksta savo pirmtaką dydžiu ir valdymo galimybėmis, nes turi dar plonesnį korpusą (vos 29,5 mm storio), patobulintą daugialypio valdymo ratuką ir tą pačią išorės dangą, kuria dengtas fotoaparatas „EOS 7D“, todėl neslysta ir patikimiau laikomas rankoje. Be to, fotoaparatas suprojektuotas sklandžiai integruotis į esamą fotografo užduočių srautą, nes leidžia fotografuoti RAW formatu ir dera su „Canon“ programine įranga „Digital Photo Professional“ (DPP).

Fotografavimas prastesnio apšvietimo aplinkoje naudojant f/2,0 diafragmą ir HS sistemą

Į „PowerShot S95“ įdiegta „Canon“ HS sistema – didelio jautrumo 10 megapikselių CCD jutiklis ir galingas „DIGIC 4“ procesorius – užtikrina išskirtinį jautrumą esant prastam apšvietimui – dar geresnį nei pirmtako. Dėl HS sistemos fotoaparatas gali visa raiška fotografuoti iki ISO 3200 jautrumu ir slopina triukšmą esant bet kokiai ISO nuostatai, todėl gaunami kokybiškesni vaizdai. Be to, naudotojai gali automatinio ISO režimu nustatyti savo parametrus ir apriboti maksimalią ISO nuostatą, kurios pageidauja fotografuodami.

Prasto apšvietimo režimu fotoaparatas gali pasiekti dar platesnį ISO diapazoną – nuo ISO 320 iki ISO 12 800, o nuotraukos įrašomos 2,5 megapikselių raiška. Galimybė rankiniu būdu valdyti ISO nuostatas ir baltos spalvos balansą prasto apšvietimo režimu leidžia geriau kontroliuoti tamsesnėje aplinkoje daromas nuotraukas: naudotojai gali tiksliai įamžinti prastą apšvietimą – tokį, kokį mato plika akis. Be to, prasto apšvietimo režimas leidžia naudotis fotografavimo didesniu greičiu galimybe (iki 3,9 k./s), taigi galite būti tikrinti, kad nepraleisite svarbios akimirkos.

„PowerShot S95“ ne tik leidžia fotografuoti be blykstės ir gauti tinkamai eksponuotas nuotraukas, be ir turi didelio jautrumo jutiklį, pasižymintį platesniu už tradicinių jutiklių dinaminiu diapazonu. Taip patobulinamas tonų perteikimas ir visomis sąlygomis fiksuojami natūraliai atrodantys vaizdai. Šviesus f/2,0 originalus „Canon“ objektyvas puikiai papildo HS sistemą: į fotoaparatą patenka daugiau šviesos, todėl galima geriau naudotis trumpesniu išlaikymu ir sustabdyti judančių objektų judesį.

Originalusis „Canon“ objektyvas su hibridiniu IS

„PowerShot S95“ turi 28 mm plačiakampį objektyvą su 3,8x optinio artinimo funkcija, todėl naudotojai gali fotografuodami priartinti tolimus objektus. Fotoaparatas sukurtas puikiai išnaudojant gausų „Canon“ objektyvų kūrimo paveldą, nes objektyvas kurtas taikant tuos pačius procesus ir aukštos kokybės standartus, kurie naudojami kuriant „Canon“ EF objektyvus, todėl kiekviena nuotrauka yra ryški ir detali.

Pripažintasis „Canon“ optinis vaizdo stabilizatorius (IS) kompensuoja fotoaparato judesius, sumažina neryškumą ir suteikia naudotojams galimybę fotografuoti vaizdus tamsesnėje aplinkoje naudojant apytiksliai keturiais žingsneliais ilgesnį išlaikymą, nei paprastai reikia nesulietoms nuotraukoms gauti. Be to, hibridinis IS šalina neryškumą fotografuojant iš arti, kompensuodamas kampinius ir poslinkio judesius, kurie būdingi makrofotografijai.

Neprilygstama kontrolė

Unikalus patobulintas „PowerShot S95“ valdymo žiedas leidžia reguliuoti įvairias fotografavimo nuostatas, pavyzdžiui, ISO (1/3 žingsneliais), išlaikymą, diafragmą, fokusuotę ir ekspozicijos kompensavimą, todėl fotografuoti tampa juntamai patogiau. „PowerShot S95“ teikia dar daugiau tinkinimo galimybių ir valdymo žiedui bei daugialypiam valdymo ratukui leidžia priskirti pasirinktą funkciją, kurią naudotojas galės keisti įvairiais fotografavimo režimais. Galima sukonfigūruoti ir specialų nuorodos mygtuką, kuris leistų fotografui akimirksniu pasiekti iš anksto nustatytas funkcijas ir operatyviai keisti aktualias nuostatas.

Judantiems objektams sekti arba geresnei kompozicijai sukurti siūlomas naujasis AF sekimo režimas: ekrano centre galima pasirinkti objektus ir jiems judant arba keičiant kompoziciją juos sekti.

Pagal ankstesnio modelio naudotojų atsiliepimus taip pat buvo perprojektuotas daugialypio valdymo ratukas. Dabar šis ratukas pasižymi aiškesniu spragsėjimo mechanizmu, todėl netyčia nebepakeisite nuostatų. Be to, pakeistos žiedo funkcijos ir įjungimo / išjungimo mygtukų padėtys, taigi dabar fotoaparatą patogiau universaliai naudoti kasdien.

7,5 cm įstrižainės 461 000 taškų „PureColor II G“ skystųjų kristalų ekranas padengtas išoriniu grūdinto stiklo sluoksniu, kuris padidina tvirtumą, kontrastingumą ir apžvalgos kampą: dabar ekranas geriau matomas net ir šviesioje aplinkoje. Naujoji RGB histograma, pasiekiama peržiūros režimu, fotografams leidžia akimirksniu detaliai patikrinti nuotraukos ekspoziciją.

HD raiškos filmuota medžiaga su stereofoniniu garsu

„PowerShot S95“ gali įrašyti 720p HD kokybės 24 k./s sparta filmuotą medžiagą su stereofoniniu garsu. Filmuojant galima naudotis miniatiūros efektu, kuris vaizdo medžiagą papildo nauju matmeniu – galimybe filmuoti nedidele kadrų sparta gaunant ypač patrauklų miniatiūros stiliaus paspartintos dinamikos modelį. Integruotas HDMI prievadas su CEC suderinamumo funkcija leidžia patogiai peržiūrėti vaizdo įrašus bei nuotraukas raiškiojo televizoriaus ekrane ir kontroliuoti juos nuotolinio valdymo pulteliu.

Fiksuokite aplinką taip, kaip ją matote

Plataus dinaminio diapazono fotografavimo režimas leidžia įamžinti didelio kontrasto aplinką panašiau į žmogaus akies matomą vaizdą. „PowerShot S95“, nebevaržomi tradicinių fotoaparatų apribojimų, teikia galimybę užfiksuoti tris skirtingas tos pačios aplinkos ekspozicijas, išanalizuoti jas fotoaparatu ir sujungti į vieną nuotrauką. Rezultatas – vaizdas, kuriame šviesios sritys ir šešėliai įamžinami panašiau į fotografo matomą vaizdą.

Kūrybiški rezultatai akimirksniu

Į „PowerShot S95“ įdiegti įvairūs fotografavimo režimai, kuriuos galima rinktis pagal pageidaujamą kontrolės lygį arba įgūdžius. Be visiškai rankinės kontrolės teikiamo lankstumo ir pusiau automatinės diafragmos prioriteto (Av), išlaikymo prioriteto (Tv) bei programuojamosios automatinės ekspozicijos režimų, „PowerShot S95“ taip pat siūlo režimą „Smart Auto“, mėgstamą naudotojų, pageidaujančių tiesiog akimirksniu gauti geras nuotraukas.

„Smart Auto“ režimo funkcija „Scene Detection Technology“ padeda užtikrinti geriausius rezultatus bet kokiomis sąlygomis, nes išmaniai aptinka aplinką ir leidžia pasirinkti optimalias nuostatas iš 28 variantų. Naudotojo sąsajos lange pateikiami patarimai ir užuominos leidžia ypač supaprastinti kasdienį naudojimą, nes naudotojas išmaniai vedžiojamas po fotoaparato meniu ir supažindinamas su trumpais kiekvienos funkcijos paaiškinimais prieš jas pasirenkant.

Funkcija „Smart Flash Exposure“ leidžia pagal fotografavimo sąlygas kontroliuoti blykstės lygius ir parinkti tokią galią, kuri puikiai eksponuotų nuotraukas bet kokiomis sąlygomis – nuo tamsesnių kambarių iki ryškios saulės šviesos lauke. Be to, su „PowerShot S95“ galima fotografuoti įvairiais formatais: 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ir 4:5. Dėl šio įvairaus kraštinių santykio režimo fotografai gali gauti nuotraukas atsižvelgdami į objekto formą arba vaizdo naudojimo paskirtį: formatą galima pasirinkti prieš fotografuojant, todėl nebereikia nuotraukos apdoroti vėliau.

Ypatybė „Eye-Fi connected functions“ leidžia patogiai ir paprastai perduoti duomenis be laidų, todėl nuotraukas galima nuotoliniu būdu lengvai perkelti į vaizdų bendrinimo svetaines, pvz., CANON iMAGE GATEWAY. Fotoaparate numatyta speciali naudotojo sąsajos skiltis „Eye-Fi“, kuri, „Eye-Fi“ kortelei perduodant duomenis, pasyvina automatinio išsijungimo funkciją, taigi naudotojai gali siųsti turinį lengvai ir be pertrūkių. 

„PowerShot S95“ pasižymi universalumu, puikiomis charakteristikomis fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis ir plačiu funkcijų asortimentu, leidžiančiu pasiekti neprilygstamų rezultatų. Fotoaparatas sukurtas naudotojams, kuriems būtinas tobulas mobilumo, galios ir kontrolės derinys. Tai išskirtinis kišeninis fotoaparatas, tinkamas net ir pažangiausiam fotografui.

Dalykitės savo istorijomis naudodamiesi „CANON iMAGE GATEWAY“

„PowerShot S95“ naudotojai gali prisijungti prie „CANON iMAGE GATEWAY“ – internetinės sistemos, leidžiančios bendrinti nuotraukas ir vaizdo įrašus. Iki 2 GB asmeninės atminties leis fotografams laikyti šimtus aukštos kokybės vaizdų. Svetainę galima naršyti ir mobiliaisiais įrenginiais, taigi draugai ir šeimos nariai jūsų sukurtą turinį galės peržiūrėti kelyje.

Pagrindinės „PowerShot S95“ charakteristikos:

HS sistema ir f/2 objektyvas

Itin jautrus 10 megapikselių CCD jutiklis

28 mm plačiakampis 3,8x artinantis objektyvas su hibridiniu IS

Objektyvo valdymo žiedas, visiškai rankinis valdymas ir RAW formatas

7,5 cm įstrižainės „PureColor II G“ skystųjų kristalų ekranas

HD kokybės filmuota medžiaga, HDMI jungtis

Didelio dinaminio diapazono režimas

„Smart Auto“

Fotografavimas pasirenkant pageidaujamą kraštinių santykį

Pasirinktinis vandeniui nelaidus korpusas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: