„Canon“ kviečia fotografus žengti pirmyn su naujuoju EOS 60D  (0)

Šiandien „Canon“ pristato naujausią visame pasaulyje pripažintos veidrodinių fotoaparatų serijos EOS modelį „EOS 60D“. Rinkoje „EOS 50D“ keičiantis modelis skirtas geresnių rezultatų siekiantiems fotografams. Fotoaparatas pasižymi dideliu našumu, daugeliu kūrybiškumo funkcijų, keičiamo kampo skystųjų kristalų ekranu ir patobulinta ergonomika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai fotografijos entuziastams leidžia daryti įspūdingas nuotraukas bei pilnos HD raiškos vaizdo įrašus ir pasiekti unikalių kūrybiškų rezultatų.

Didelė sparta ir raiška

Dėl „EOS 60D“ 18 megapikselių APS-C jutiklio gaunamos itin detalios nuotraukos, o 1,6x objektyvo židinio nuotolio artinimo funkcija teikia galimybę įvairiais kraštinių santykiais1 fiksuoti plakato dydžio vaizdus. Galingas „DIGIC 4“ procesorius sparčiai apdoroja vaizdo informaciją, kurią jam siunčia CMOS jutiklio keturių kanalų išvadas.

Standartinį ISO diapazoną (100–6 400) galima išplėsti iki 12 800, todėl fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis gaunami sklandūs vaizdai su minimaliu triukšmu. 9 taškų „cross-type“ automatinio fokusavimo (AF) sistema užtikrina spartų ir tikslų fokusavimą, o papildomas itin jautrus centrinis taškas spartesniais kaip f/2,8 objektyvais leidžia kūrybiškai išnaudoti mažą lauko gylį fotografuojant portretus ar platesnio formato peizažus.

„EOS 60D“ turi „Canon“ matavimo sistemą „iFCL“, kuri pirmą kartą buvo pristatyta plačiai pripažintame modelyje „EOS 7D“, ir 63 zonų dvisluoksnį jutiklį. Informacija apie objekto vietą paimama iš automatinio fokusavimo sistemos ir sujungiama su spalvų bei skaisčio rodmenimis, taip gaunant tikslią ekspoziciją bet kokiomis sąlygomis. Be to, fotoaparate įtaisytas „Speedlite“ siųstuvas, leidžiantis juo valdyti kelias EX blykstes ir išgauti kūrybiškesnį apšvietimą.

Fotografuokite bet kokiu kampu

Naujasis 7,7 cm keičiamo kampo plataus formato skystųjų kristalų ekranas pasižymi kraštinių santykiu 3:2 ir 1 mln. taškų raiška, taigi fotografams teikia daugiau lankstumo ir galimybę ypač detaliai peržiūrėti vaizdus. Keičiamo kampo plačiaformatis skystųjų kristalų ekranas padeda fotografuoti sudėtingais kampais, be to, leidžia įjungti „Live View“ vaizdą ir sukomponuoti pageidaujamą kadrą, jei neįmanoma fotografuoti žiūrint pro vaizdo ieškiklį. Taip gerokai lengviau fotografuoti gyvūnus, iškėlus fotoaparatą virš galvos ar nuleidus prie žemės. Ekranas padengtas antirefleksine vandenį atstumiančia danga, kuri jį saugo ir teikia galimybę lengvai įžiūrėti intensyvaus apšvietimo aplinkoje ir įvairiais kampais.

Daugiau galimybių kurti

Naujoji funkcija „Basic +“ leidžia kūrybiškiau fotografuoti nesijaudinant dėl nuostatų. Fotografai gali suteikti vaizdui nuotaikos: fiksuoti jį pagal apšvietimo bei aplinkos tipą ir pasirinkti portreto, peizažo, fotografavimo iš arti, sporto, naktinės nuotraukos ar automatinį kūrybos režimą. Naudojantis „Basic +“ patobulinimais galimi įvairūs efektai, pvz., dienos šviesos, debesuoto dangaus ar saulėlydžio. Taip pat galimi suprogramuoti nuotraukų stiliai, įskaitant sodrų, švelnų, „šiltą“ ar nespalvotą.

„EOS 60D“ skirtas fotografams, kurie pageidauja išplėsti savo kūrybinę viziją: į jį įdiegta daug naujų funkcijų, padedančių daryti geresnes nuotraukas, ir efektų, leidžiančių nuotraukoms suteikti naują dimensiją. Dėl galingojo „DIGIC 4“ procesoriaus fotoaparatas apdoroja RAW vaizdus: fotografai gali redaguoti šviesumo, kontrasto, baltos spalvos balanso nuostatas ar pakoreguoti iškraipymus bei spalvinę aberaciją. Suredaguotą vaizdą galima įrašyti JPEG formatu ir išspausdinti, nusiųsti į kompiuterį ar įkelti į interneto svetainę.

Fotografai, pageidaujantys papildyti savo vaizdus tolesnio apdorojimo efektais ir išvengti būtinybės pirkti brangią programinę įrangą, „EOS 60D“ fotoaparatui gali pritaikyti daug kūrybiškumo filtrų. Tarp filtrų rasite grūdėtą juodai baltą, minkštą fokusuotę, žaislinio fotoaparato ir miniatiūros efektą. Jie suteikia nuotraukoms įvairią nuotaiką ir leidžia fotografams kurti temines kolekcijas, pavyzdžiui, galima suteikti vaizdams grūdėtą juodai baltą filtrą ir sukurti reportažo stilių arba šiek tiek palyginti portretų odos toną su minkštos fokusuotės filtru.

EOS filmavimas: pilnos HD raiškos vaizdo įrašai ir visiška kontrolė

Su „EOS 60D“ fotografai gali ne tik fotografuoti – įvairiu pasirenkamu kadrų dažniu (30, 25 ir 24 k./s) galima įrašyti 1 920 x 1 080p raiškos vaizdo medžiagą. Filmuojant 720p raiška galima rinktis 60 arba 50 k./s dažnį. Siūlomas ir vaizdo įrašų apkirpimo režimas, leidžiantis filmuoti naudojant centrinę jutiklio 640 x 480 pikselių dydžio vaizdo sritį ir naudotis apie 7x objektyvo židinio nuotolio artinimo funkcija.

Visiškai rankinis valdymas filmavimo režimu naudotojams teikia galimybę parinkti pageidaujamas ekspozicijos bei fokusavimo nuostatas ir išnaudoti efektus, pasiekiamus įvairiais „Canon“ EF objektyvais. Išorinio stereofoninio mikrofono lizdas ir galimybė derinti garso įrašymo lygį užtikrina, kad įrašytas transliacinės kokybės garsas atitiks aukštą vaizdo kokybę.

Pageidaujantiems dalytis vaizdais su draugais ir šeimos nariais siūlomas integruotas HDMI prievadas, derantis su HDMI-CEC standartu, taigi vaizdo įrašus ir nuotraukas galima peržiūrėti bet kuriuo suderinamu raiškiuoju televizoriumi ir valdyti šio pulteliu.

Sukurtas lanksčiai naudoti

„EOS 60D“ pasižymi visiškai perprojektuotu korpusu: nauja mygtukų išdėstymo tvarka dera su ergonomiškai tobuliau išlenkta forma, todėl dabar nuostatas keisti galima greičiau ir patogiau. Dažnai naudojami fotoaparato valdymo elementai sugrupuoti vienoje vietoje, kur juos galima lengviau pasiekti, o sparčiojo valdymo ratukas, daugiafunkcis valdiklis ir nustatymo mygtukas sujungti į vieną daugiafunkcio valdymo ratuką, kurį valdydami nykščiu fotografai galės greitai naršyti meniu ir keisti nuostatas. Modelyje taip pat įtaisytas užrakinimo mygtukas, neleidžiantis netyčia pakeisti nuostatų fotografuojant.

Specialusis sparčiojo valdymo prieigos mygtukas fotografams teikia galimybę akimirksniu pasiekti dažniausiai naudojamas fotografavimo nuostatas ir peržiūros valdymo elementus. Be to, galima tinkinti įvairių mygtukų funkcijas ir pritaikyti fotoaparatą savo reikmėms. Kad peizažų horizontai būtų tobulai lygiagretūs, vaizdo ieškiklyje arba „Live View“ rodinyje gali būti rodomas horizontalus elektroninis gulsčiukas, kuris padeda komponuoti, todėl nebereikia nuotraukų koreguoti vėliau.

„EOS 60D“ – tai vienas iš naujausių „Canon“ modelių, derančių su didelės talpos SDXC atminties kortelėmis, kuriose telpa iki 2 TB duomenų, todėl fotografai nekeisdami kortelių gali ilgiau filmuoti didelės raiškos medžiagą ir gauti visos raiškos RAW bei JPEG nuotraukas. Siekiant geriau valdyti fotoaparate esančias didesnes vaizdų bibliotekas, EOS 60D naudotojai gali savo mėgstamus vaizdus įvertinti nuo 1 iki 5: taip lengviau juos surasti ir pateikti ekrane. Perkėlus vaizdus iš fotoaparato į kompiuterį, žymas galima peržiūrėti įvairiomis vaizdų redagavimo ir tvarkymo programomis, įskaitant „Canon DPP“.

Dalykitės akimirkomis

Fotografams, pageidaujantiems perkelti turinį be laidų, EOS 60D siūlo „Eye-Fi connected“ jungiamumo funkcijas2. EOS 60D naudotojo sąsajos lange yra speciali „Eye-Fi connected“ skirta skiltis – čia galima išjungti „WiFi“ funkciją, kai jos nereikia, ir taip taupyti baterijos energiją.

Apie EOS 60D funkcijas trumpai:

18 megapikselių APS-C CMOS jutiklis

Pažangios kūrybiškos funkcijos su „Basic +“

Keičiamo kampo 7,7 cm įstrižainės santykio 3:2 skystųjų kristalų ekranas

Pilnos HD raiškos vaizdo įrašai, rankinis valdymas

„DIGIC 4“ procesorius

ISO 100–6 400, H: 12 800

Fotografavimas 5,3 k./s sparta (iki 58 JPEG nuotraukų)

9 taškų „cross-type“ AF sistema

„iFCL“ matavimo funkcija ir 63 zonų dvisluoksnis jutiklis

Integruotas blykstės siųstuvas

RAW apdorojimas fotoaparatu.

1Be standartinio matmenų santykio 3:2, siūlomi 1:1, 16:9 ir 4:3 variantai.

 

 

2Šis gaminys nebūtinai atpažįsta „Eye-Fi“ kortelės funkcijas (įskaitant belaidį persiuntimą).Jei kiltų problemų su „Eye-Fi“ kortele, kreipkitės į jos gamintoją. Taip pat atminkite, kad daugelyje šalių ar regionų norint naudotis „Eye-Fi“ kortelėmis reikalingas patvirtinimas. Be patvirtinimo šią kortelę naudoti draudžiama. Jei nežinote, ar kortelė patvirtinta naudoti jūsų regione, kreipkitės į jos gamintoją.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: