„Omnitel“ užtikrins kaimo vietovių pradinukų saugumą  (0)

Šiandien telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ pradėjo akciją, skirtą užtikrinti atokesnėse Lietuvos vietovėse gyvenančių mažųjų moksleivių saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norą išreiškusioms šeimoms, kuriose augantys pradinių klasių moksleiviai lanko toli esančias mokyklas, todėl tėvai nėra tikri dėl jų saugumo, bus pasiūlyta tūkstantis nemokamų mobiliųjų telefonų su „Ežio“ išankstinio mokėjimo kortelėmis. Visus metus kiekvieną mėnesį jiems bus suteikiama po 30 minučių nemokamų pokalbių, kad, prireikus, moksleiviai galėtų paskambinti tėvams ar mokytojams.

    „Mobilusis telefonas yra ne tik bendravimo priemonė, bet ir savotiškas saugumo garantas. Pernai mūsų vykdyta panaši akcija, kurios metu mobiliaisiais telefonais bei ryšiu aprūpinome atokiuose vienkiemiuose gyvenančius senyvo amžiaus žmones, buvo labai gerai įvertinta, senoliai jautėsi gerokai saugesni. Todėl tikime, kad šiais metais prisidėsime ir prie mažųjų moksleivių saugumo“, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. Šią iniciatyvą remia ir ją įgyvendinti padeda Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos rajonų savivaldybių Švietimo skyriai. 

    „Pasibaigus vasarai vaikai vėl grįžta į mokyklas ir daugiau laiko praleidžia ne namuose. Džiugu stebėti, kaip mažieji keliauja į pirmas savo gyvenime pamokas ir tampa savarankiškais. Tačiau tėvams tai kartu ir rūpestis. Juk pradinukui net ir neilgas kelias iki mokyklos, kurį jis turi įveikti vienas, kartais gali būti kur kas sunkesnė užduotis negu suaugusiems. Tad galimybė bet kuriuo metu susisiekti su tėvais, kelionę iki mokyklos ir atgal gali padaryti kur kas lengvesnę bei saugesnę“, – teigė Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis.

    Mobilieji telefonai su kortelėmis šeimoms bus dalijami padedant rajonų savivaldybių Švietimo skyriams ir mokykloms, rekomenduosiančioms toliau gyvenančias šeimas. Dalijant telefonus, bus bendraujama tik su tėvais, ir tik jie turės priimti sprendimą dėl mobiliojo telefono reikalingumo vaikui. Telefonais ketinama aprūpinti vaikus iš mažesnes pajamas gaunančių šeimų, kurios sau negali leisti įsigyti mobiliojo ryšio priemonės vaikų saugumui užtikrinti. Siekiant apsaugoti telefonus nuo vagystės, aparatus pažymės Policijos departamento atstovai.

    UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel" 3,5G tinklas. 2010 m. „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)