„Omnitel“ ir „Greenfone“ pradeda aplinkosauginį projektą „Telefonas kitam“  (0)

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ kartu su partnere „Greenfone“ pradeda aplinkosauginį projektą „Telefonas kitam“, kurio metu žmonėms bus siūloma tinklalapyje www.telefonaskitam.lt parduoti nebenaudojamus mobiliuosius telefonus. Supirkti telefonai bus atnaujinami ir prikeliami antrajam gyvenimui kitose šalyse, o sugedę nepataisomai – perdirbami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu daugelis „Omnitel“ klientų naudojasi patraukliomis sąlygomis įsigyti naujus išmaniuosius telefonus, tuo tarpu jau nebenaudojami seni jų telefonai, atitinkamai paruošti, gali būti panaudojami dar kartą. Inicijuojame šį projektą, nes manome, kad, pailginus telefonų tarnavimo laiką, prisidėsime mažinant poveikį aplinkai ir taupant planetos išteklius, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Iš Lietuvos gyventojų surinkti telefonai keliaus į Nigeriją, Togą, Ganą, Etiopiją, Pakistaną, Kiniją, Singapūrą, taip pat kitas Rytų Europos šalis.  „Omnitel“ ir „Greenfone“ projektas „Telefonas kitam“ užtikrins, kad nė vienas iš surinktų telefonų nepatektų į sąvartyną.

Paskutiniais viešai skelbtais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, Lietuvoje 2010 m. buvo 4,89 mln. mobiliojo ryšio vartotojų. „Greenfone“ duomenimis, apie ketvirtadalis gyventojų mobiliuosius telefonus keičia kasmet, apie 45 proc. – kas 2-3 metus.

Tinklalapyje www.telefonaskitam.lt galima sužinoti, kiek pinigų galima gauti už konkretų nebenaudojamą telefoną, užsisakyti apmokėtą voką telefonui persiųsti arba, jeigu norima parduoti daugiau kaip 5 telefonus, nemokamą kurjerio atvykimą. Gautą aparatą įvertins specialistai – jeigu jis neveiks, bet bus pataisomas, „Telefonas kitam“ pasiūlys supirkimo kainą. Jeigu kaina netiks, telefonas bus nemokamai grąžinamas savininkui.

Taip pat bus pasirūpinta ir nepataisomai sugedusių, nebeturinčių jokios ekonominės vertės telefonų perdirbimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: