Tarptautinė "Žavėjimosi augalais diena"  (0)

Pirmąją tarptautinę "Žavėjimosi augalais dieną" arba “Augalų žavadienį” inicijuoja Europos augalų tyrimų organizacija (European plant science organization, EPSO). Šia veikla siekiama, kad kuo daugiau žmonių visame pasaulyje žavėtųsi augalais, įsitikintų augalų tyrimų svarba žemės ūkiui, tvariai maisto pramonei, sodininkystei, miškininkystei ir ne maisto produktų – popieriaus, medienos, chemijos, energetikos ir farmacijos pramonei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Augalai yra įspūdingi. Nuo vienos mažos sėklos, pasodintos į dirvą, prasideda didžiulė žalių gyvybių įvairovė - nuo mažos žolelės iki didžiulių medžių, nuo dekoratyvinių gėlių iki svarbių žemdirbystei kultūrų, kurios būtinos visiems gyvūnams ir žmonijai išgyventi mūsų planetoje. Biologai priskaičiuoja iš viso apie 250 000 augalų rūšių.

Augalų svarba aplinkos apsaugai taip pat bus pabrėžiama šios dienos metu. Renginiu tikimasi „pasodinti“ daug virtualių ir nuolat dygstančių sėklų Europos ir pasaulio visuomenės kolektyvinėje sąmonėje, kurios nuolat primintų apie kritinę augalų mokslo reikšmę visuomenės ir aplinkos kraštovaizdžiui - dabar ir ateityje.

Visi kviečiami prisijungti prie šios iniciatyvos!

Institucijų koordinatorius prašome kreiptis į nacionalinį renginio koordinatorių - prof. Vidą Mildažienę (VDU Kauno botanikos sodas) adresu: v.mildaziene@bs.vdu.lt

Renginio programą rasite adresu http://botanika.vdu.lt/?page_id=3352

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: