Ką reikia žinoti apie segmentinės tvoros statybą?  ()

Segmentinė tvora – vienas iš populiariausių šių dienų tvorų pasirinkimų. Jas galima matyti tiek privačių namų kiemuose, tiek visuomeninės paskirties objektuose ar viešose teritorijose. Jų populiarumą lemia puikus kainos ir kokybės santykis, estetiškas vaizdas ir ganėtinai paprastas jos įrengimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriais atvejais segmentinės tvoros statyba gali būti atliekama 1-2 žmonių, tam nereikalingos specifinės žinios ar įrankiai. Žinoma, kuomet tvorai įrengti betonuojamas pamatas ar tvoros stulpai, gali prireikti šiek tiek papildomų rankų. Įrengus pamatą, jeigu toks yra reikalingas. tolimesniems tvoros montavimo darbams visiškai pakanka vieno žmogaus.

Dar vienas iš šios tvoros pranašumų yra tai, kad jos įrengimas galimas keliais būdais. Jau minėtas atvejis, kuomet tvorai įrengiamas betoninis pamatas, vietoje jo taip pat galima rinktis segmentinės tvoros bortelius arba įrengti tvorą be jokių pamatų.

Įrengiant pamatus, kas 2-2,5 metro kartu įbetonuojami ir segmentinės tvoros stulpai. Čia pagalbos tikriausiai reikia daugiausiai, nes labai svarbu, kad tvoros stulpas išlaikytų statų kampą bei atstumą per pasirinkto segmento plotį. Neteisingai užbetonavus stulpus, vėliau juos ištiesinti nebus galimybės, o segmentų montavimas gali būti problematiškas.

Norint turėti pamatą, galima rinktis ir paprastesnį, greitesnį bei pigesnį variantą – specialius betoniniu tvoros bortelius, kurie montuojami į specialius laikiklius. Šie laikikliai tvirtinami prie tvoros stulpų apačioje, pagal poreikį gali būti įleidžiami į žemę, ir į juos statomi borteliai. Šie borteliai palengvinantys tiek vejos pjovimą, tiek suteikia estetišką gražų vaizdą. Vienas iš jų privalumų, kad jų aukštį galite nustatyti patys, jeigu reikalinga, jis gali skirtis priklausomai nuo reljefo.

 

Trečias būdas, pats paprasčiausias – tai segmentinės tvoros įrengimas be jokių bortelių ir pamatų. Šiu atveju tvoros stulpai paprasčiausiai įbetonuojami į žemę, čia labai svarbu, kad skylių gylis būtų ne mažesnis 1,5 metro. Tai būtina tam, kad įšalas neiškilnotų jūsų tvoros stulpų, tai svarbu ir tuo atveju, kai tvora įrengiama su borteliais. Šiais atvejais reikėtų tinkamai įvertinti būsimą tvoros ir reikalingą tvoros stulpų aukštį, kadangi tam tikra jo dalis lieka žemėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: