LRTC. 4G internetas MEZON jau pasiekė Šiaulius  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pradėjo teikti 4G interneto MEZON paslaugas Šiauliuose. Tai ketvirtas šalies miestas, kuriame bendrovė įdiegė naujos kartos (4G) ryšį WiMAX. Šio ryšio tinklas taip pat veikia Vilniuje, Panevėžyje ir Nidoje, sparčiai diegiamas kituose miestuose ir rajonų centruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės komercijos direktoriaus Egidijus Ropės teigimu, ir šiauliečiai, ir šio miesto svečiai nuo šiol turi puikią galimybę pasinaudoti pažangiausios 4G ryšio WiMAX technologijos privalumais.

„Taip jau sutapo, kad ketvirtas pagal dydį Lietuvos miestas tapo ir ketvirtuoju miestu, kuris įsijungė į sparčiausiai šalyje besiplečiantį telekomunikacijų tinklą. Mes džiaugiamės, kad ir Šiauliuose jau galima naudotis moderniojo plačiajuosčio interneto MEZON paslaugomis“, – sakė Egidijus Ropė.

Pasak jo, 4G internetas MEZON dėl technologinių privalumų ir lanksčios rinkodaros suteikia vartotojams galimybę naudotis itin sparčiu (iki 10 Mb/s) belaidžiu interneto ryšiu visiškai nevaržomai – ir namuose, ir biure, ir miesto kavinėse ar parke. Be to, įsigytą USB modemą galima prijungti prie bet kurio kompiuterio, jis nėra pririštas prie konkrečios operacinės sistemos, o programa instaliuojama greičiau nei per minutę.

„Ragintume šiauliečius paskubėti užsisakyti naujos kartos interneto MEZON paslaugas iki birželio 30 dienos – akcijos metu sutartis pasirašę nauji vartotojai už MEZON USB modemą mokės pusę kainos ir iki rudens mėnesinis interneto mokestis jiems kainuos perpus pigiau“, – pasakojo Egidijus Ropė.

Telecentras 4G ryšio WiMAX tinklą diegia pasitelkęs vienos iš pasaulio telekomunikacijų lyderių – bendrovės „Samsung Electronics“ sukurtus produktus, kurie šioje srityje yra laikomi vienais pažangiausių ir moderniausių.

„Dėka išmaniųjų WiMAX antenų, interneto ryšys veikia nepertraukiamai ir vartotojus pasiekia net tankiai apgyvendintose miestų vietovėse. Be to, naudojamos modernios bazinės ryšio stotys pasižymi itin maža elektromagnetinio lauko spinduliuote ir jokiu būdu negali daryti įtakos žmogui ar aplinkai. Bazinių stočių elektromagnetinio lauko tankis yra 100 kartų mažesnis, nei nustatyta Lietuvoje galiojančiose higienos normose“, – technologinius ypatumus paaiškino Telecentro WiMAX projekto vadovas Mindaugas Kuprys. Jis pridūrė, kad Lietuvoje nustatytos higienos normos netgi keliskart griežtesnės nei taikomos kitose ES šalyse.

4G interneto MEZON paslaugas šiauliečiai gali užsisakyti prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ esančiame bendrovės salone arba interneto svetainėje www.mezon.lt veikiančioje elektroninėje parduotuvėje – čia greitai ir patogiai galima pasirašyti sutartį elektroniniu parašu, o USB modemas ar kitos užsakytos prekės bus nemokamai pristatytos tiesiai į naujojo kliento nurodytą vietą.

Šiuo metu 4G interneto MEZON klientams siūlomi keturi paslaugų planai: „Naršyk“, „Nevaržyk“, „Pramogauk“ bei „Atrask“, jie sukurti atsižvelgus į skirtingus vartotojų poreikius. Planai „Pramogauk“, „Naršyk“ ir „Atrask“ suteikia galimybę duomenis parsisiųsti net iki 10 Mb/s greičiu, o naujasis planas „Atrask“ itin patrauklus žema kaina (tik 1 Lt per mėnesį) ir liberaliomis paslaugos naudojimosi sąlygomis (nereikia pasirašyti jokių ilgalaikių sutarčių).

Artimiausiu metu 4G internetas MEZON taps prieinamu Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Šventojoje. 2010-ųjų pabaigoje naujos kartos ryšio tinklu galės naudotis 93 proc. miestiečių ir apie 60 proc. visų šalies gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: