Naują aplinką tausojantį LG šaldytuvą pristatė plaukiojantis didžiulis laivas  (4)

Kas yra metalinis, šaltas ir plūduriuoja ant vandens? Jeigu atsakėte, kad tai – šaldytuvas, jūs teisūs. Buities elektronikos, įrangos ir oro kondicionavimo sistemų gamintoja „LG Electronics“, siekdama pademonstruoti savo naujojo didelės talpos, dviejų durelių, aplinką tausojančio šaldytuvo privalumus, Senos upe (Prancūzija) paleido plaukti didelį laivą, iš viršaus atrodantį kaip naujasis šaldytuvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

70 metrų ilgio konteinerinis laivas, naujojo šaldytuvo pristatymo proga, plaukė nuo Havro iki Paryžiaus, pakeliui prisišvartuodamas uostuose ir priimdamas šaldytuvus su vietos skanėstais. Laivui atvykus į Paryžių, jį pasitiko virėjas, „L‘Arpege“ savininkas Alainas Passardas, vadovavęs virėjų komandai, kuri, iš laivu atvežtų maisto produktų, gamino patiekalus surengtai šventei po atviru dangumi. Vietos labdaros organizacijai „La Banque Alimentaire“ taip pat buvo skirta dalis pagamintų patiekalų. „Mes pastebėjome, kad ekonominis sunkmetis pakeitė mūsų gyvenimą ir net kaip mes maitinamės. Žmonės ieško būdų kaip sutaupyti, todėl parduotuvėse perka maisto produktus dideliais kiekiais ir ruošia valgį namuose. Vadinasi, reikia didesnės talpos šaldytuvų ir galimybės maisto produktus ilgiau išlaikyti šviežius“, – „LG Electronics Home Appliance Company“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Young-ha Lee. Naujojo LG šaldytuvo talpa – 617 litrų. Ta prilygsta maždaug 2460 mažosioms (250 ml) „Coca Cola“ skardinėms. Šaldytuvas pasižymi itin mažomis elektros energijos sąnaudomis ir tylumu – tai pasiekti padėjo linijinio kompresoriaus („Linear Compressor“) technologija. Įrenginiui reikia 20 proc. mažiau energijos nei įprastiems ir jis Europos Sąjungos šalyse gavo A+ energetinio efektyvumo įvertinimą. Be to, LG stengėsi sugalvoti tokį renginį, kuris turėtų mažiausią poveikį aplinkai. „Kai reikia pervežti didelius krovinius, jūrų transportas yra gerokai švaresnis nei sunkvežimiai ar lėktuvai, – teigė Y.Lee. – Norėjome pristatyti šį šaldytuvą įdomiu būdu, kuris nepaliktų didelio išmesto anglies dvideginio šleifo. Manau, kad būsimieji šio šaldytuvo pirkėjai tai pastebės". Naujasis LG šaldytuvas prekyboje pasirodys iki šių metų pabaigos.

Apie „LG Electronics, Inc“

„LG Electronics", Inc.“ (KSE: 066570.KS) yra pasaulinis technologinių naujovių namų elektronikos, mobiliųjų komunikacijų ir buitinės technikos srityse. Kompanijoje dirba daugiau nei 84 tūkst. darbuotojų, 115 padalinių visame pasaulyje. Pernai kompanijos pasauliniai pardavimai siekė 44,7 mlrd. JAV dolerių. Bendrovė jungi laisvalaikio namuose, mobilių komunikacijų, buitinės technikos, oro kondicionavimo ir sprendimų verslui padalinius. LG yra vienas didžiausių pasaulyje plokščiųjų ekranų televizorių, audio ir video prietaisų, mobiliųjų įrenginių, oro kondicionierių ir skalbimo mašinų gamintojų. LG yra pasirašiusi ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį ir yra Globalus Formulės 1 Partneris™ ir Formulės 1 Technologijų Partneris™. Būdamas išskirtiniu partneriu, LG turi išskirtines rinkodaros ir pavadinimų naudojimo teises buitinės elektronikos, mobiliųjų telefonų ir duomenų procesorių srityse. Daugiau informacijos – www.lge.lt.

Apie „LG Electronics Home Appliance Company“

„LG Electronics Home Appliance Company“ (LG HA) yra buities įrangos pramonės novatorė, siūlanti sveikesnius ir ekologiškesnius gaminius, kuriuose puikiai dera pažangios technologijos ir madingas dizainas. Kompanija gamina visą spektrą gaminių, galinčių pagerinti kasdienį gyvenimą. LG HA gaminiai, tarp jų šaldytuvai, skalbimo mašinos, indaplovės, kepimo ir virimo įranga, vakuuminiai siurbliai ir integruota įranga sukurta taip, kad tiktų vartotojams visame pasaulyje. LG HA inovatyvios technologijos ir patogumo bruožai, taip pat tokie gaminiai, kaip pirmasis pasaulyje interaktyvus šaldytuvas, skalbimo garu mašina ir orkaitės bei mikrobanginės krosnelės derinys nustato naujas tendencijas buities įrangos pramonėje ir įtvirtina LG kaip pasaulinę lyderę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: