Birželį įvyks pirmoji „TEDxVilnius“ konferencija  (0)

2010 m. birželio 10 d. „Litexpo konferencijų centre“, salėje 1.1, įvyks pirmoji „TEDxVilnius“ konferencija. Renginio tema – „Idėjų miestas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi tai bus tik pirmasis „TEDxVilnius“ renginys, pagal TED suteiktą licenciją organizatoriai galės priimti tik 100 dalyvių. Tačiau kiti neturėtų nusiminti, nes konferencija bus transliuojama tiesiogiai internetu. Pretendentai, norintys dalyvauti pirmojoje „TEDxVilnius“ konferencijoje, turėtų užpildyti dalyvio anketą, kuri patalpinta tinklalapyje www.tedxvilnius.lt.

„TEDxVilnius 2010“ dalyviai bus atrenkami remiantis jų atsiųstomis anketomis. Jose prašoma nurodyti vardą ir pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį, amžių, paaiškinti, kodėl norima dalyvauti renginyje ir atskleisti savo lūkesčius prieš renginį. Atrinkti dalyviai bus informuoti iki birželio 6 d. Dalyvių registracija vyks iki gegužės 31 d.

Šiuo metu „TEDxVilnius“ komanda intensyviai dirba su renginio pranešėjais ir programa. Naujausia informacija ir renginio detalės yra skelbiami „Facebook“ ir „Twitter“ socialiniuose tinkluose bei „TEDxVilnius“ interneto svetainėje.

Apie „TEDx“, x = nepriklausomai organizuojamas renginys

„TEDx“ yra programa, sukurta laikantis šūkio „Idėjos, kurias verta skleisti“ dvasios ir skirta vietinių, lokalių renginių organizatoriams, kurie nori suburti žmones trokštančius dalyvauti renginiuose panašiuose į TED konferencijas ir tapti TED bendruomenės nariais. „TEDx“ renginiuose gyvi pranešėjų pasisakymai yra derinami su „TEDTalks“ vaizdo medžiaga. Taip siekiama paskatinti diskusijas ir bendrumą. Tokiems renginiams suteikiamas „TEDx“ prekės ženklas, jame esanti „x“ raidė reiškia „nepriklausomai organizuojamas renginys“. „TEDConference“ vietinių renginių organizatoriams suteikia tik bendrąją pagalbą. „TEDx“ renginiai yra organizuojami nepriklausomai nuo TED. Juos planuoja ir įgyvendina vietinės iniciatyvinės žmonių grupės.

Apie TED

TED yra pasaulinė nepelno organizacija, pasišventusi šūkiui „Idėjos, kurias verta skleisti“. Viskas prasidėjo prieš 25 metus, kaip 4 dienų konferencija Kalifornijoje. Dabar TED išaugo tam, kad palaikytų pasaulį keičiančias idėjas ir iniciatyvas. Kasmetinėje TED konferencijoje pasaulio iškiliausi mąstytojai ir veikėjai kviečiami skaityti pranešimus, kurių trukmė ne daugiau 18 minučių. Pranešimai yra nufilmuojami ir vėliau patalpinami tinklalapyje TED.com. Ten juos norintys peržiūrėti žmonės gali tai padaryti nemokamai. Vieni garsiausių iki šiol TED pranešėjų yra: Billas Gatesas, Alas Gore‘as, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Seras Richardas Bransonas, Nandanas Nilekanis, Philippe Starckas, Ngozis Okonjo-Iwaelas, Isabel Allende ir Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Godonas Brownas. Kasmetinė TED konferencija vyksta Longbyče, Kalifornijoje. Ji taip pat pertransliuojama ir Palmspringse. „TEDGlobal“ kasmet rengiama Oksforde, Jungtinėje Karalystėje. TED informacijos sklaidos iniciatyvoms priklauso tinklalapis TED.com, kuriame vaizdo medžiaga su naujais pranešimais talpinama kiekvieną dieną. Ją savanoriai iš viso pasaulio gali subtitruoti pasitelkę į pagalbą „Open Translation Project“ įrankį. TED taip pat įsteigė kasmetinį apdovanojimą – labiausiai tikintiems savo idėjomis suteikiama galimybė jas pradėti realizuoti. „TEDx“ programa, suteikianti galimybę nedidelėms vietinėms grupelėms surengti savo konferenciją, kuri būtų panaši į TED renginius ir „TEDFellows“ programa, padedanti novatoriams iš viso pasaulio tapti TED bendruomenės dalimi, leidžia padidinti žmonių vykdomos veiklos ir projektų poveikį aplinkai. TED galite sekti „Twitter“ socialiniame tinkle adresu twitter.com/TEDTalks, arba galite tapti TED mėgėju socialiniame tinkle „Facebook“ adresu facebook.com/TED.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: