VU Vaikų universiteto studentai pradeda pavasario sesiją  (0)

Gegužės 26 d. (trečiadienį) Vilniaus universitetas mokslo pažinimo duris atvers jauniausiems universiteto studentams ir sukvies į VU Vaikų universitetą. Tai jau trečiasis paskaitų ciklas, kurio metu smalsuolių laukia nauji užsiėmimai, dėstytojai, žinios ir draugai!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiesiems klausytojams Vilniaus universiteto centrinių rūmų Teatro salėje (Universiteto g. 3, III aukštas) bus surengtos penkios paskaitos. Gegužės 26 d. (trečiadienį) 14 val. paskaitoje „Nematęs nepatikėsi, negirdėjęs nesuprasi – reportažas iš Rojaus!“ Matematikos ir informatikos metodikos katedros docentas Romualdas Kašuba „kietūnes“ ir „kietūnus“ kvies į Aritmijos rojų.   

Birželio 3 d. (ketvirtadienį) 14 val. paskaitoje „Ką gali papasakoti senas aulinis batas?“ Komunikacijos fakulteto strateginės raidos prodekanas Rimvydas Laužikas vaikams pasakos apie informacijos mokslą. Ar žinote, kad kiekvienas mūsų aplinkos daiktas gali būti suprantamas kaip medija? Jis saugo savyje informaciją ir perduoda ją kitiems. Taigi mūsų drabužiai, mūsų elgesys, baldai, automobiliai – visi gali virsti pasakotojais! Ypač daug istorijų žino seni daiktai – muziejų eksponatai, archeologiniai radiniai, seni pastatai.   

Birželio 8 d. (antradienį) 14 val. paskaitoje „Kodėl ne viskas, kas skanu, yra sveika?“ Medicinos fakulteto prodekanas Rimantas Stukas aiškins sveikos mitybos principus ir atsakys į klausimą, ar viskas, kas mums taip skanu, naudinga mūsų sveikatai. Birželio 15 d. (antradienį) 14 val. paskaitoje „Kada gimė kompiuteris?“ Matematikos ir informatikos fakulteto Kompiuterijos katedros lektorius Linas Būtėnas kvies švęsti kompiuterio gimtadienį! Laukia pažintis net su kompiuterio proseneliu!

Birželio 18 d. (penktadienį) 14 val. paskaitoje „Šviesa aplink mus“ Fizikos fakulteto Puslaidininkių fizikos katedros profesorius Edmundas Kuokštis skaitys paskaitą apie šviesą. Jis atskleis, kur ir kaip randasi šviesa, kuo ji mums naudinga ir kuo pavojinga. Visos paslaptys apie šešėlių pasaulį bus įmintos šioje paskaitoje! Paskaitos truks 45 min. Kol vaikai ragaus aukštojo mokslo duonos, atlydėję juos tėveliai ir mokytojai laiko neleis veltui. Jų laukia paskaitos gyvenimiškomis temomis! Juk smagu vėl tapti studentu! Daugiau informacijos: http://www.vu.lt/lt/vaiku_universitetas/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)