Liepą ir rugpjūtį vaikai kviečiami į naują kūrybinę gamtos stovyklą "LINK"  (0)

Mokslo metai jau baigiasi – paskutiniai atsiskaitymai ir moksleiviai pradės vykdyti savo vasaros planus. Dalis vaikų numatę, kad per atostogas dalyvaus vasaros stovyklose kartu su draugais. Tačiau tėveliams leisti savo vaiką į per 600 litų kainuojančią stovyklą – gana didelė prabanga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spręsdami šią problemą ir siekdami šviesti visuomenę, VšĮ „Mokslas ir Menas“, šiemet organizuoja dviejų pamainų stovyklą „LINK“. Stovyklų organizavime nemaža patirties turinčių idėjos iniciatorių pagrindinis siekis – praplėsti vaikų požiūrį į supančią aplinką ir padėti suvokti kūrybos reikšmę. Pripažinkime, kad išgirdę šį gražų žodį, pirma pagalvojame apie tapymą ir lipdymą.

Stovykloje „LINK“ kūryba perteikiama plačiąja prasme, apimant tiek meninę, tiek techninę kūrybą, savo kūno pažinimą ir pritaikymą, bei informacijos kūrimą ir suvokimą. Interaktyvios paskaitos su iškalbiais „Mokslo ir Meno“ renginių („Cafe Scientifique“ ir „Mokslo ir Meno diskusijų“) lektoriais – T. Dobrovolskiu, K. Beitu, V. Mozūraite ir V. Milašausku atstos itin populiarias, tačiau išliekamosios vertės neturinčias „Sėkmės istorijų“ paskaitas stovyklose. O taip pat, kiekviena kūrybos forma pritaikoma per apčiuopiamas veiklas – namelio medyje statybą, molio miesto lipdymą, komandinius žaidimus ir kitas veiklas.

Stovyklos metu kiekviena diena skirta atskirai temai, po paskaitų ir dirbtuvių kasdien laukia vakaro svečiai, paįvairinantys ir dar labiau sudominantys vaikus dienos tema.

„Idėja surengti būtent tokią stovyklą kristalizavosi jau seniai“ – sako idėjos autorius A. Tamašauskas. „Norime, kad stovykla būtų ne tik gerai praleistas laikas, bet jų metu vaikai daug išmoktų ir pradėtų plačiau žvelgti į supančią aplinką. Užtenka populiariųjų „kūrybos“ ir „lyderystės“ šūkių, leiskime vaikams sukurti tai, apie ką jie pasakotų sugrįžę draugams, išmokti ne kaip parduoti ledą eskimui, o kaip kūrybiškai žvelgti į nenumatytas gyvenimo situacijas“.

Stovyklos vadovai ir lektoriai dirbs savanoriškais pagrindais, tad kelialapio kaina – tik 350 litų (registruojantis iki birželio 15 d. - 300 lt), į kuriuos įeina maistas, stovyklavietės paruošimas ir dirbtuvėms reikalingos medžiagos.

Stovyklos trukmė – 6 dienos (I pamaina: Liepos 4d. – 10d., II pamaina: Rugpjūčio 1d. – 7d.). Registracija į pirmąją pamainą – iki birželio 28d.

Daugiau informacijos: www.link-stovykla.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: