Rozetės: pasirinkimas, pajungimas ir derinimas interjere  ()

Rozetės (kištukiniai lizdai) – maža detalė, sutinkama kiekvienuose namuose, biuruose, viešosios ir komercinės paskirties objektuose. Nors rozetės užima nedidelę namų dalį, nuo jų priklauso elektros įrenginių veikimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne ką mažiau už pačią rozetę yra svarbus ir tinkamas rozetės pajungimas, kuris užtikrina, kad elektros energiją savo namuose galėtume naudotis saugiai. Būtent dėl šių priežasčių pirkėjai ieško kištukinių lizdų, kurie atitiktų jų keliamus dizaino, patikimumo bei saugumo reikalavimus, ir šioje rinkoje neabejotinas lyderio pozicijas užima aukštus kokybės standartus atitinkančios JUNG rozetės.

Maža detalė – dideli reikalavimai

Rozetės, dar žinomos kaip kištukiniai elektros lizdai, atlieka keletą svarbių funkcijų, kurių pagrindinės yra:

Maitinimas

Nors rozetės atrodo tik maža detalė, jų pagrindinė funkcija yra tiekti elektros energiją įvairiems namų buities prietaisams. Kai prijungiate įrenginį prie elektros lizdo, jis sukuria elektros jungtį, leidžiančią srovei tekėti iš maitinimo šaltinio į įrenginį.

Prijungimo taškas svarbiausiems įrenginiams

Elektros lizdai suteikia saugų ir standartizuotą įvairių įrenginių prijungimo tašką, kuris užtikrina, kad skirtingi įrenginiai galėtų veikti įkišti į tą patį elektros lizdą. Šiomis dienomis elektros įrenginių yra daugybę tipų, todėl labai svarbu atsižvelgti ne tik į rozetės dizainą, bet ir į funkcionalumą, kuris užtikrins, kad išnaudotumėte visas savo turimų įrenginių galimybes.

Modernios funkcijos

Šiomis dienomis rozetės gali būti ne tik skirtingo dizaino, bet ir funkcionalumo. Rozetės gali būti klasikinės, turėti vieną arba kelis elektros lizdus, o taip pat pasižymėti įvairiomis funkcijomis, pavyzdžiui, turėti USB jungtį.

Rozetės interjere: funkcijos ir pasirinkimo galimybės

Rozetės yra neatskiriama bet kurių namų interjero dalis, tiekianti maitinimą įvairiems elektriniams prietaisams. Kadangi rozečių pasirinkimas iš tiesų platus, labai svarbu nepasimesti jų gausoje ir atrasti tuos kištukinius lizdus, kurie tiktų ne tik funkcionaliai, bet ir atitiktų interjero viziją.

 

Virštinkinio montavimo rozetės, montuojamos tokiose erdvėse kaip garažai, sandėliukai, loftai ar biurai, pasižymi funkcionalumu, tačiau jų dizainas būna kiek paprastesnis. Pvz., JUNG AP 600 rozetės yra universalus ir lengvai pritaikomas sprendimas, tačiau jų spalvų pasirinkimas yra gana ribotas.

Pagrindiniai dalykai, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis rozetes

Kiekvienas namų šeimininkas tikisi, kad rozetės įrengimas ir rozetės pajungimas pavyks sklandžiai, tačiau pirmiausia vertėtų apgalvoti, kokios rozetės geriausiai tiks jūsų patalpose. Štai keli žingsniai, padėsiantys išsirinkti geriausias rozetes:

Nustatykite rozetės paskirtį

Prieš įrenginėjant rozetes nuspręskite, kokia bus pagrindinė jų paskirtis. Galbūt ieškote dekoratyvinių rozečių? Kokiems prietaisams jas naudosite? Jeigu namuose planuojate vienu metu naudoti kelis elektros įrenginius vienoje rozetėje, tuomet  verta pagalvoti apie rozetes su USB jungtimi.

Rozetės medžiaga ir kokybė

 

Rozetės gali būti gaminamos iš medienos, metalo, plastiko ir kitų medžiagų. Atsižvelkite į medžiagos ilgaamžiškumą ir tinkamumą jūsų patalpoms, nepamirškite pasidomėti ir rozetės kokybiškumu.

Rozetės stilius ir dizainas

Pasirinkite rozetės stilių ir dizainą pagal savo patalpų interjerą. Rozetės būna įvairaus dizaino – nuo paprastų ir tradicinių iki puošnių ir dekoratyvių. JUNG rozetės pasižymi didele spalvų palete, o taip pat  stilių ir dizainų gausa.

Rinkitės patikimus gamintojus

Nors nedidelės kainos rozetės dažnai atrodo priimtinesnis sprendimas, būtina atkreipti dėmesį į jų kokybę. Kad išvengtumėte nemalonių staigmenų ir pasirūpintumėte savo saugumu, ieškodami rozečių visų pirma rinkitės patikimus ir žinomus gamintojus.

Rozečių pajungimas: ABC

 

Paprastai rozetės pajungimas yra gana nesudėtinga užduotis net ir turint minimalias elektros žinias. Vis dėlto, maksimaliai kokybei ir saugumui užtikrinti prieš rozečių įrengimą rekomenduojama pasitarti su elektros specialistais. Paprastai rozetės pajungimas susideda iš šių žingsnių:

  • pirmiausia įsitikinkite, kad elektros skydinėje išjungėte elektrą;
  • elektroniniu matuokliu patikrinkite, ar elektros srovė tikrai išjungta, jeigu taip – tęskite rozetės pajungimą;
  • jeigu yra įrengta sena rozetė ir ją keičiate nauja, tuomet atsukite ir nuimkite senos rozetės apdailos dangtelį;
  • atsukite ir išmontuokite kištukinio lizdo korpusą;
  • atjunkite laidus;
  • atvirkštine tvarka prijunkite naują rozetę. Pastaba: rudas laidas dažniausiai „paduoda“ srovę, mėlynas laidas – nulinis, geltonai žalias yra įžeminimo laidas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: