Kas yra kremacija?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremacija – tai atsisveikinimo su mirusiu žmogumi būdas, kai sudeginami palaikai. Tai visai kas kita, negu laidojimas, kuomet į žemę užkasamas kūnas. Reikia pasakyti, jog laidojimo kultūroje kremacija seniau buvo įprastas reiškinys, tačiau pastaruoju tūkstantmečiu kremavimo atsisakyta ir pradėta laidoti. Mūsų dienomis laidojimo kultūrai kintant, kremavimas atgimsta iš naujo.

Toliau skaitydami sužinosite, kokie yra kremavimo pliusai, kodėl verta jį rinktis ir atrasite patikimus laidotuvių specialistus, kurie atskubės jums į pagalbą.

Kremavimo privalumai

Kremacija padeda sumažinti laidotuvių išlaidų, kadangi nereikia pirkti karsto, užtenka urnos, kuri paprastai būna pigesnė. Tačiau ir urnų būna visokių – nuo pačių paprasčiausių už žemą kainą, iki itin puošnių ir stilingų variantų. Pastaruoju metu sparčiai populiarėja ir ekologiškos, yrančios urnos, kurios išyra per keletą metų užkastos į žemę. Apskritai, kremacija yra laikoma ekologiškesniu ir aplinkai draugiškesniu laidojimo būdu, kadangi yrantys palaikai neužteršia požeminių vandenų.

Kremavimas yra labai praktiškas ir patogus būdas dar ir dėl vietos taupymo. Kapinėms smarkiai plečiantis, dažnai nebeužtenka vietos. Kompaktiškos kapinėse pastatytos lentynėlės, į kurias sudedamos urnos, savaime išsprendžia vietos trūkumą ir be galo pasitarnauja praktiškai. Beje, urnas galima ir laidoti bendruose šeimos ar atskiruose kapuose su visomis įprastomis laidojimo tradicijomis.

 

Tik jums spręsti, ar rinktis kremavimą ar laidojimą, nebent velionis yra išreiškęs savo valią ir pasirinkęs pats. Abu laidojimo būdai vis dar populiarūs ir nėra vieno kurio nors blogesnio, tad viskas priklauso tik nuo jūsų pasirinkimo.

Visos mirusiojo išlydėjimo paslaugos

 

Kreipkitės į patyrusius laidojimo specialistus, kurie pasirūpins absoliučiai viskuo. Palaikų šarvojimu, transportavimu iki krematoriumo ar kapinių, pačiu kremavimu ir reikiamų dokumentų sutvarkymu, urnų pasirinkimu ir viskuo, kas būtiniausia. Esant poreikiui, teikiamos ir įvairios papildomos laidojimo paslaugos tiek tradiciniu, tiek labiau moderniu būdu.

Laidojimo specialistai konsultuoja visais kilusiais kremacijos klausimais, taip pat klausimais dėl finansų visą parą.

Daugiau apie kremaciją sužinosite: https://www.sielvartas.lt/kremavimas/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: