Baterijos saugojimo paslaptys: kaip užtikrinti ilgesnį mobiliojo telefono ir nešiojamo kompiuterio baterijų veikimo laiką  ()

Nešiojami kompiuteriai ir išmanieji telefonai yra neatsiejami nuo mūsų kasdienybės, todėl jų akumuliatorių veikimo trukmė yra ir vienas iš svarbiausių rūpesčių. Kompiuterių bei išmaniųjų telefonų akumuliatorių priežiūra turėtų būti vienas svarbiausių prioritetų, nes tai gali gerokai palengvinti bendrą prietaisų naudojimą. Dar svarbiau, kad tiek „Android“, tiek „Apple“ produktų savininkams baterijos būklė gali turėti tiesioginės įtakos prietaisų vertei perpardavimo metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nešiojami kompiuteriai: pilnas akumuliatoriaus potencialas

freepik.com (Free license) | freepik.com

Nešiojami kompiuteriai tapo ištikimais mūsų palydovais tiek dirbant, tiek pramogaujant. Tačiau senkančios baterijos pranešimas dažnai užklumpa pačiu nepatogiausiu metu. Norėdami išsivaduoti iš trumpo akumuliatoriaus veikimo pančių, pasinaudokite šiais patarimais, kurie padės prailginti nešiojamo kompiuterio akumuliatoriaus ilgaamžiškumą:

Optimizuokite maitinimo nustatymus

Vienas iš paprasčiausių, tačiau veiksmingiausių būdų pailginti nešiojamo kompiuterio akumuliatoriaus veikimo laiką – optimizuoti jo maitinimo nustatymus. Tokių nustatymų kaip ekrano ryškumas, miego režimo trukmė ir foniniai procesai koregavimas gali turėti didelę įtaką prietaiso suvartojamos energijos kiekiui. Šiuolaikinėse operacinėse sistemose, įskaitant „Windows“ ir „MacOS“, yra išsamios energijos valdymo parinktys, leidžiančios reguliuoti energijos suvartojimą, atsižvelgiant į jūsų įpročius ir poreikius.

Atnaujinkite programinę įrangą

Programinės įrangos atnaujinimai – tai ne tik naujos funkcijos ar klaidų ištaisymai. Jie dažnai optimizuoja sistemą ir padidina energijos vartojimo efektyvumą. Įsitikinkite, kad jūsų operacinė sistema ir programos yra atnaujintos, kad galėtumėte pasinaudoti naujausiais energijos valdymo patobulinimais. Tiekėjai nuolat tobulina programinę įrangą, užtikrindami geresnį balansą tarp našumo ir energijos suvartojimo, o tai padeda užtikrinti ilgesnį akumuliatoriaus veikimo laiką.

Praktiški krovimo įpročiai

Tai, kaip jūs įkraunate savo kompiuterį ar telefoną, turi labai didelę įtaką akumuliatoriaus ilgaamžiškumui. Priešingai nei daug žmonių galvoja, dažnas krovimas nekenkia šiuolaikiniams ličio jonų akumuliatoriams – tai netgi gali būti naudinga. Tačiau labai svarbu vengti žemesnės nei 20% ir aukštesnės nei 80% įkrovos. Vietoje to, geriau įkraukite akumuliatorių dažniau, bet trumpiau.

Išmanieji telefonai: Ilgalaikis energijos išsaugojimas

 

rawpixel.com (Free license) | freepik.com

Išmanieji telefonai taip pat kenčia nuo akumuliatoriaus išsikrovimo pavojų. Norint, kad jūsų išmanusis telefonas tarnautų kuo ilgiau, reikėtų imtis tam tikrų veiksmų norint prailginti laiką tarp įkrovimų.

 

Ekrano ryškumas ir laikas

Išmanieji telefonai dažnai išsikrauna dėl neefektyvių ekrano nustatymų. Sureguliavę ekrano ryškumą iki optimalaus lygio ir sutrumpinę ekrano išjungimo trukmę, galite sutaupyti nemažai energijos. Be to, galite įjungti automatinį ekrano ryškumą, kuris reguliuoja ekrano ryškumą pagal aplinkos apšvietimą.

Krovimas nakties metu

Krovimas per naktį, nors ir patogus, ilgainiui gali pakenkti akumuliatoriui. Šiuolaikiniuose prietaisuose įdiegti pažangūs krovimo algoritmai, tačiau ilgai kraunant 100% pajėgumu gali susidaryti perteklinė šiluma, kuri kenkia akumuliatoriaus ilgaamžiškumui. Norėdami prailginti išmaniojo telefono akumuliatoriaus ilgaamžiškumą, geriau atjunkite prietaisą nuo elektros tinklo jį pilnai įkrovus, ypač naktį.

Programėlių valdymas

Nereikalingi foniniai procesai ir programėlių siunčiami pranešimai gali greitai iškrauti išmaniojo telefono akumuliatorių. Reguliariai peržiūrėkite ir uždarykite fone veikiančias programėles bei išjunkite neaktualių programėlių siunčiamus pranešimus. Taip ne tik taupysite akumuliatoriaus energiją, bet ir sumažinsite garsių pranešimų kiekį.

 

Akumuliatoriaus būklės stebėjimas

Daugelyje išmaniųjų telefonų yra integruotos baterijos būklės stebėjimo priemonės. Atidžiai stebėkite šiuos rodiklius ir visada spręskite pastebėtas akumuliatoriaus talpos sumažėjimo problemas. Kai kuriuose prietaisuose netgi siūlomos optimizuotos krovimo funkcijos, sulėtinančios akumuliatoriaus dėvėjimosi procesą, išmaniai sureguliavus įkrovimo greitį pagal naudojimo įpročius.

„Apple“ įrenginiai: akumuliatoriaus būklė prisideda prie telefono vertės

„Apple“ įrangos fanai dažnai atsižvelgia į jų įrenginių perpardavimo vertę. Šis gamintojas siūlo funkciją „Battery Health“, kuri naudotojams suteikia informacijos apie jų prietaiso akumuliatoriaus būklę. Šis rodiklis yra pasiekiamas nustatymų programoje ir rodo maksimalią akumuliatoriaus talpą ir našumą.

Geras baterijos būklės rodiklis padės ne tik išsaugoti prietaiso ilgaamžiškumą, bet ir turės įtakos jo vertei. Potencialūs pirkėjai dažnai atidžiai tikrina naudotų „Apple“ prietaisų akumuliatoriaus būklę, tad aukštas rezultatas gali nulemti galutinį sprendimą pirkti įrenginį. Naudojant viršuje aprašytas nešiojamų kompiuterių ir išmaniųjų telefonų saugojimo strategijas, galima gerokai sulėtinti prietaisų akumuliatorių dėvėjimąsi ir užtikrinti, kad jūsų „Apple“ įrenginys išliktų paklausia preke naudotų produktų rinkoje.

Suteikite savo įrenginiams ilgalaikes galimybes

 

Kadangi technologijos tampa vis svarbesnės, nešiojami kompiuteriai ir išmanieji telefonai užima svarbią vietą mūsų kasdienybėje, todėl ilgai veikianti baterija dažnai yra vienas iš prioritetų. Įgyvendindami šias strategijas ne tik užtikrinsite ilgesnį baterijų veikimo laiką, bet ir apsaugosite bendrą prietaisų būklę ir perpardavimo vertę. Suteikite savo prietaisams galimybę veikti ilgiau ir naudokitės jais be nuolatinio rūpesčio dėl senkančios baterijos.

Svarstote atsinaujinti savo nešiojamą kompiuterį arba telefoną? Dėmesio vertus pasiūlymus ir naujausią elektroniką rasite internetinėje parduotuvėje senukai.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()