Kaip patikrinti žoliapjovės uždegimo ritę?  ()

Žoliapjovės uždegimo ritės patikrinimas yra svarbi žoliapjovės techninės priežiūros dalis, ypač jei kyla problemų dėl variklio užvedimo arba variklis veikia netolygiai. Šie žingsniai padės jums diagnozuoti galimas uždegimo ritės - svarbios sudedamosios dalies, atsakingos už variklio paleidimą - problemas. Štai kaip patikrinti žoliapjovės uždegimo ritę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia saugumas

Prieš pradėdami įsitikinkite, kad žoliapjovė išjungta, o uždegimo žvakė atjungta, kad išvengtumėte atsitiktinio paleidimo. Dėvėkite apsaugines pirštines ir įsitikinkite, kad dirbate gerai vėdinamoje patalpoje.

Suraskite uždegimo ritę

Uždegimo ritė paprastai būna netoli variklio smagračio, kuris gali būti po žoliapjovės dangteliu. Tikriausiai reikės nuimti šį dangtelį naudojant atsuktuvą ar kitą trimerio vadove nurodytą įrankį.

Vizuali apžiūra

Pradėkite nuo vizualinės uždegimo ritės apžiūros. Ieškokite fizinių pažeidimų požymių, pavyzdžiui, įtrūkimų ar lūžių. Taip pat patikrinkite laidų ir jungčių būklę. Bet kokie matomi pažeidimai gali reikšti, kad ją reikia pakeisti.

Patikrinkite uždegimo žvakę

Prieš tikrindami uždegimo ritę, patikrinkite uždegimo žvakę. Sugedusi uždegimo žvakė kartais gali imituoti sugedusios uždegimo ritės simptomus. Išimkite uždegimo žvakę ir ieškokite nusidėvėjimo ar pažeidimo požymių. Jei uždegimo žvakės būklė prasta, prieš toliau bandydami uždegimo ritę ją pakeiskite.

Naudokite multimetrą

Norėdami patikrinti uždegimo ritę, turėsite naudoti multimetrą, nustatytą į omų (Ω) nustatymą, kad galėtumėte išmatuoti varžą. Suraskite iš uždegimo ritės einantį laidą ir, jei reikia, atjunkite jį. Teisingų uždegimo ritės varžos rodmenų ieškokite trimerio instrukcijoje. Paprastai išmatuosite:

  • Varžą tarp uždegimo žvakės bato ir ritės korpuso (pirminė varža).
  • Varža tarp pačios ritės gnybtų (antrinė varža).

 

Pirminės varžos bandymas

Vieną multimetro laidą prijunkite prie uždegimo žvakės įvorės viduje esančio metalo, o kitą - prie metalinio ritės korpuso. Rodmenys turi atitikti instrukcijoje nurodytas specifikacijas. Didelis nuokrypis rodo problemą.

Antrinės varžos bandymas

Tada išmatuokite varžą tarp dviejų pačios uždegimo ritės gnybtų, jei įmanoma. Vėl palyginkite rodmenis su specifikacijomis. Atkreipkite dėmesį, kad ne visi trimeriai leidžia atlikti šį bandymą be specialios įrangos.

Patikrinkite smagračio magnetus

Jei turite prieigą prie uždegimo ritės ir smagračio, patikrinkite smagračio magnetų būklę. Jie turi būti švarūs, be rūdžių ir šiukšlių. Bet kokie magnetų pažeidimai ar pernelyg didelis jų nusidėvėjimas gali turėti įtakos uždegimo ritės veikimui.

 

Išvada

Jei žoliapjovės uždegimo ritė turi pažeidimo požymių arba neatlieka varžos bandymų, ją greičiausiai reikės pakeisti, kad žoliapjovė veiktų sklandžiai. Dalies numerių ir specifikacijų visada ieškokite konkrečiame žoliapjovės vadove. Žoliapjovės iš https://www.varle.lt/zoliapjoves/ gali turėti internetinius išteklius arba klientų aptarnavimo tarnybą, kurie padės rasti tinkamas atsargines dalis. Nepamirškite, kad tokia reguliari priežiūra ir patikrinimai gali gerokai pailginti jūsų sodo įrankių tarnavimo laiką ir pagerinti jų veikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: