Kaip išsirinkti sausą maistą katėms?  ()

Skirtingi skoniai, įvairios maistinės medžiagos ir vitaminai, o kur dar ryškios, akį traukiančios pakuotės – nekyla abejonių, kad šiandien sauso kačių maisto pasirinkimas yra išties didelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

. Vis dėlto, didelė pasiūla ne visuomet palengvina paiešką – tikrai ne visas kačių maistas tiks ir patiks jūsų augintiniui. Kuo ypatingas sausas maistas katėms, kaip jį išsirinkti ir kiek jo duoti? Šiame straipsnyje – visa svarbiausia informacija vienoje vietoje.

Kas yra sausas kačių maistas ir kuo jis naudingas?

Sausas maistas katėms paprastai gaminamas maišant įvairius ingredientus, tokius kaip mėsa, grūdai, vitaminai ir mineralai. Sausas kačių maistas yra itin mėgstamas kačių augintojų dėl kelių itin svarbių priežasčių:

  • Dantų sveikata. Sausas kačių ėdalas padeda gerinti kačių dantų būklę, mažina apnašų ir akmenų susidarymo tikimybę. Kieta ir traški sauso kačių maisto struktūra padeda išvalyti augintinio dantis ir tuo pačiu palaikyti geresnę burnos ir dantų higieną.
  • Aukštos kokybės ingredientai. Sausas maistas katėms pasižymi aukštos kokybės ingredientais, kruopščiai atrinktais tam, kad būtų užtikrintas tinkamas augintinio virškinimas ir odos bei kailio būklė.
  • Patogumas. Sausas kačių maistas pasižymi patogiu sandėliavimu ir ilgu galiojimo laiku. Jo nereikia šaldyti, todėl maistą galima laikyti bet kurioje vėsioje vietoje. Be to, sausas kačių ėdalas yra birus, todėl yra lengvai dozuojamas.

Sausas maistas katėms: skonis, ingredientai ir kiti pasirinkimo kriterijai

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Su 2 baterijomis suktukai, veržliasukiai + 1000-6000W inverteriai + baterijos + el. paspirtukai (Video)
3258

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1A“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su dviem baterijomis ir įkrovikliu

2) „VIOLEWORKS 588VF“ - akumuliatorinis veržliasukis, su 2 baterijomis

3) „Excellway“ - 1000W-6000W galios keitiklis (inverteris)

4) „KuKirin G2 Pro“ - 600W, 48V 15Ah el. paspirtukas

5) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

6) „Drillpro“ - 20V suktukas, su 2 baterijomis

Išsamiau

Sausas kačių maistas skiriasi ne tik skoniu, bet ir savo sudėtimi bei tekstūra. Nors parduotuvių lentynose yra itin gausus maisto asortimentas, vis dėlto, labai svarbu rinktis produktą, kuris būtų ne tik kokybiškas, bet ir atitiktų jūsų augintinio skonį. Katės yra žinomos dėl savo įnoringumo, todėl maistas, kuris neatitinka jų lūkesčių, gali būti paliktas net nepaliestas. Išbandykite bent kelių rūšių produktus, kad pamatytumėte, kuriai mėsai jūsų katė skiria pirmenybę. Galbūt ji rinksis maistą su lašiša, o gal savo dėmesį skirs vištienai? Rinkdamiesi kačių maisto skonį, nepamirškite ir skaityti etikečių – maistas turi būti ne tik gardus, bet ir atitikti aukščiausios klasės reikalavimus, t. y. pasižymėti turtinga ir katės organizmui naudinga maistinių medžiagų sudėtimi. Atkreipkite dėmesį, kad Super premium kačių maistas būna praturtintas aukščiausiais ingredientais, tokiais kaip mėsa, nesmulkinti grūdai ir vitaminai, o tai užtikrina tinkamą katės sveikatos būklę ir puikų virškinamumą.

Kačių maistas pagal klasę, augintinio amžių ir veislę

 

Sausas kačių maistas gali būti skirstomas pagal pačius įvairiausius kriterijus, tačiau dažniausiai sutinkami šie trys:

  • Maisto klasė. Sausas maistas katėms paprastai skirstomas į ekonominę, premium ir super premium klases. Super premium kačių ėdalas savo sudėtyje turi daugiau nei 50 proc. mėsos. Be to, toks maistas praturtintas ir katės organizmui naudingais vitaminais bei mineralais. Svarbus privalumas ir tai, kad super premium sausą kačių maistą rekomenduojama duoti mažesne dienos norma, todėl tokio ėdalo užtenka ilgiau.
  • Augintinio amžius. Mažų kačiukų maiste yra daugiau baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralų tam, kad užtikrinti greitą jų vystymąsi. Suaugusių kačių maistas skirtas patenkinti 1-6 metų augintinių poreikius, o senjorų kačių maistas pasižymi mažesniu kalorijų kiekiu,  nes dėl mažesnio katės aktyvumo atsiranda ir mažesnis energijos poreikis. 
  • Katės veislė. Kai kurie kačių maisto prekių ženklai siūlo formules, pritaikytas konkrečioms kačių veislėms. Toks kačių maistas gali turėti papildomų medžiagų, reikalingų konkrečios veislės katėms, pvz., ilgaplaukėms, bei padėti spręsti su veisle ir dydžiu susijusias sveikatos problemas.

Kiek gramų sauso maisto duoti katei?

 

 

Atsakymas priklauso nuo katės amžiaus, svorio, aktyvumo lygio ir medžiagų apykaitos greičio. Paprastai rekomenduojama laikytis šėrimo nurodymų, pateiktų ant kačių maisto pakuotės, atsižvelgiant į katės amžių ir svorį.

Dažniausiai suaugusių kačių mitybai reikalingas maždaug 20–30 kalorijų kiekis vienam kilogramui kūno svorio per dieną. Tačiau ši rekomendacija gali skirtis, priklausomai nuo katės veislės, amžiaus ir aktyvumo lygio.

Kuo papildyti kasdieninį katės mitybos racioną?

Be sauso maisto rekomenduojama į kasdienį augintinio racioną įtraukti ir kačių konservų, kurie suteikia reikalingų medžiagų ir užtikrina tinkamą augintinio hidrataciją. Tai ypač svarbu tuomet, jei katė yra nelinkusi dažnai lakti. Dažniausiai rekomenduojama konservuotą ir sausą maistą katėms derinti tarpusavyje, taip užtikrinant idealiausią mitybą augintiniui. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: