Drėgmės surinkėjai – efektyvi pagalba, kai gyvenimas tampa nemalonus  ()

Drėgmės surinkėjai, dar vadinami oro sausintuvais, yra prietaisai, skirti pašalinti perteklinę drėgmę iš oro patalpose. Jie gali būti naudojami namuose, biuruose, rūsiuose, sandėliuose ir kitose patalpose. Šiuo metu drėgmės surinkėjai dažnai yra vadinami viena efektyviausių įrangų galinčių išspręsti ne tik mažas drėgmės problemas, tačiau ir dideles, pavyzdžiui, trūkus vamzdžiui.



© Pranešimo autorių nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Drėgmės surinkėjų nauda

Drėgmės surinkėjas yra elektrinis prietaisas, skirtas pašalinti perteklinę drėgmę iš oro. Jis veikia kondensuojant vandens garus iš oro į skystą vandenį. Šaltas oras iš ventiliatoriaus prapučiamas per aušinimo ritinį, kuris atvėsina orą iki jo rasos taško. Kai oras atvėsta žemiau rasos taško – vandens garai jame kondensuojasi į lašelius, kurie surenkami į rezervuarą. Sausas oras vėliau pašildomas ir grąžinamas į patalpą.

Drėgmės surinkėjai prisideda prie Jūsų sveikatos gerinimo, kadangi per didelė drėgmė patalpose – kelia diskomfortą ir kūnui, ir sielai. Per didelė drėgmė gali sukelti įvairias sveikatos problemas, tokias kaip kvėpavimo takų ligos, alergijos, pelėsis ir grybelis. Drėgmės surinkėjai padeda palaikyti sveiką oro drėgmės lygį (40-60%) ir taip sumažinti šių problemų riziką.

Taip pat ši įranga prisideda prie didesnio komforto. Ne tik esant namuose, tačiau ir biure, komercinio tipo patalpose – bet kur. Drėgmė gali sukelti nemalonų karščio pojūtį, net jei temperatūra nėra aukšta. Drėgmės surinkėjai padeda sukurti komfortiškesnę aplinką (pašalindami perteklinę drėgmę iš oro).

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2491 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Per didelė drėgmė gali sugadinti baldus, knygas, elektroniką ir kitus daiktus. Drėgmės surinkėjai padeda apsaugoti jūsų turtą nuo pelėsio, grybelio ir rūdžių. Taip pat didesnė nei 60 % gali apsunkinti oro kondicionieriaus darbą, nes jam reikia daugiau energijos vėsinti orą. Ši įranga padeda sumažinti oro kondicionieriaus apkrovą, taip sutaupydami energiją ir pinigus.

Drėgmės surinkėjai gali būti naudojami siekiant sumažinti kondensacijos susidarymą ant langų, pagerinti oro kokybę pašalinant dulkes ir erkes bei išdžiovinti rūsius ar kitas patalpas po vandens žalos. Taigi, esant per didelei drėgmė ši įranga – ženkliai keičia žmogaus gyvenimo kokybę.

Renkamės drėgmės surinkėją

Renkantis drėgmės surinkėją pirmiausia reikia įvertinti patalpos dydį. Pasirinkite drėgmės surinkėją, kuris turi užtektinai galingumo konkrečiai patalpai  (kurioje jis bus naudojamas). Jei drėgmės lygis labai aukštas – gali reikėti galingesnio drėgmės surinkėjo. Kai kurie drėgmės surinkėjai turi papildomas funkcijas, tokias kaip jonizatorius, laikmatis ar automatinio išjungimo funkcija. Tai yra dėmesio vertos įrangos galimybės.

Drėgmės surinkėjų kainos gali skirtis priklausomai nuo jų dydžio, galios ir funkcijų. Tiesa, dažniausiai pirkti nuosavą yra per brangu. Ypač, kai jis reikalingas tik vienadieniai problemai spręsti. Tokiu atveju labiausiai apsimoka drėgmės surinkėjų nuoma. O specialistai numoja ir pramoninius, ir buitinius surinkėjus.

Apie drėgmės surinkėjų nuomą

 

Drėgmės surinkėjai gali būti naudingas įrankis bet kuriems namams ar verslui. Jie gali pagerinti jūsų sveikatą, komfortą, apsaugoti jūsų turtą ir sutaupyti pinigų. Jie gali būti išnuomojami iš įvairių vietų:  įrankių nuomos įmonių, statybinių įmonių ir specializuotų įrangos nuomos punktų. Pastarasis variantas yra geriausias, kadangi čia siūlomos lanksčiausios nuomos sąlygos bei kainos. Nuomos kainos gali skirtis priklausomai nuo drėgmės surinkėjo dydžio, galios ir nuomos trukmės.

Nuomojant drėgmės surinkėją – reikia taip pat įvertinti kelis niuansus.

  • Pasirinkite drėgmės surinkėją, kuris turi pakankamai galios džiovinamai patalpai.
  • Jei drėgmės lygis labai aukštas – reikės galingesnės įrangos. Galbūt net ne buitinio, tačiau pramoninio surinkėjo.
  • Kai kurie drėgmės surinkėjai turi papildomas funkcijas. Pasidomėkite jomis.
  • Palyginkite kainas pas skirtingus nuomotujus, kad rastumėte geriausią pasiūlymą.
  • Kai kurie nuomotojai siūlo pristatymo ir paėmimo paslaugas.
  • Įsitikinkite, kad drėgmės surinkėjas yra apdraustas nuo nuostolių ar sugadinimo.

 

Nuomojant drėgmės surinkėją svarbu perskaityti nuomos sutartį ir suprasti visas sąlygas. Taip pat turėtumėte apžiūrėti drėgmės surinkėją prieš jį išsinuomodami, kad įsitikintumėte, jog jis yra geros būklės.

Netikėkite mitais

Nors drėgmės surinkėjų nuoma gali būti patogus ir ekonomiškas sprendimas tam tikrose situacijose, su ja siejama nemažai mitų, kurie gali suklaidinti ir priversti priimti netinkamus sprendimus.

Mitas: drėgmės surinkėjai nuomojami tik profesionalams.

Drėgmės surinkėjus gali išsinuomoti visi, nepriklausomai nuo jų patirties ar žinių. Daugelis nuomotojų siūlo paprastai naudojamus modelius su aiškiomis instrukcijomis, todėl net ir pradedantieji gali lengvai juos naudoti.

Mitas: visi drėgmės surinkėjai yra vienodi.

Rinkoje yra įvairių tipų ir modelių drėgmės surinkėjų, kurių kiekvienas turi savo privalumus ir trūkumus. Prieš nuomodami svarbu atsižvelgti į patalpos dydį, drėgmės lygį, biudžetą ir pageidaujamas funkcijas.

Mitas: drėgmės surinkėjai yra brangūs.

 

Drėgmės surinkėjų nuomos kainos gali skirtis priklausomai nuo modelio, nuomos trukmės ir nuomotojo. Vis dėlto, palyginti su pirkimu, nuoma gali būti žymiai pigesnis variantas, ypač jei drėgmės surinkėjo reikia tik trumpam laikui.

Mitas: drėgmės surinkėjų naudojimas yra sudėtingas.

Daugelis šiuolaikinių drėgmės surinkėjų yra paprastai naudojami ir turi aiškias instrukcijas. Kai kuriuose modeliuose netgi yra automatinės funkcijos, pvz., hidrostatas, kuris automatiškai palaiko norimą drėgmės lygį patalpoje.

Mitas: drėgmės surinkėjai triukšmingi.

Kai kurie drėgmės surinkėjai gali skleisti šiek tiek triukšmo, tačiau šiuolaikiniai modeliai dažnai būna labai tylūs. Renkantis drėgmės surinkėją – atkreipkite dėmesį į triukšmo lygio specifikacijas.

Prieš nuomojant drėgmės surinkėją – svarbu kruopščiai apsvarstyti savo poreikius ir išsklaidyti bet kokius mitus, kurie gali jus suklaidinti. Pasirinkę tinkamą modelį ir patikimą nuomotoją – galite pasinaudoti drėgmės surinkėjo teikiamais privalumais. Taigi pagerinsite savo namų, verslo patalpų bei kitų vidaus erdvių komfortą. 

Kiek kainuoja drėgmės surinkėjo nuoma?

 

Drėgmės surinkėjų nuomos kainos gali skirtis priklausomai nuo:

  • Modelio. Galingesni ir turintys daugiau funkcijų modeliai paprastai kainuoja daugiau.
  • Nuomos trukmė. Kuo ilgiau nuomosite drėgmės surinkėją – tuo mažesnė bus dienos kaina.
  • Nuomotojo. Skirtingi nuomotojai gali siūlyti skirtingas kainas.

Vidutinė drėgmės surinkėjo nuomos kaina Lietuvoje svyruoja nuo 15 iki 50 eurų per dieną.

Norite sutaupyti nuomai? Tuomet palyginkite kainas pas skirtingus nuomotojus. Žinoma, pasiteiraukite apie nuolaidas ilgalaikėms nuomoms. Dažniausiai įrangos nuomos punktai teikia labai liberalias paslaugas, kurių sąlygos gali būti keičiamos pagal kiekvieno asmens poreikius. Dėl to labiausiai ir apsimoka nuomoti iš tokio tipo punktų. Pasidomėkite, ar į nuomos kainą įskaičiuota pristatymas ir pasiėmimas. Galiausiai, išsinuomokite drėgmės surinkėją kartu su draugais ar kaimynais ir pasidalinkite išlaidas. Apskritai nuoma yra puiki galimybė susipažinti su skirtingais modeliais. Jeigu tokia įranga jums bus reikalinga nuolat, tuomet nuoma leis įvertinti keis modelius ir radus jums labiausiai tinkamą – pirkti tokį, kokio reikia ir koks geriausiai patenkina tam tikros patalpos poreikius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: