To dar nebuvo! Nuo liepos 26 d. Prasideda beprotiškos naujovės  ()

Olimpinių žaidynių nekantriai laukia ne tik sporto entuziastai, bet ir technologijų mėgėjai. Anot Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, netrukus prasidėsiančių Paryžiaus olimpinių žaidynių metu viso pasaulio žiūrovai galės įsitikinti stulbinama technologijų pažanga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olimpinių žaidynių nekantriai laukia ne tik sporto entuziastai, bet ir technologijų mėgėjai. Anot Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, netrukus prasidėsiančių Paryžiaus olimpinių žaidynių metu viso pasaulio žiūrovai galės įsitikinti stulbinama technologijų pažanga.

Pasitelks ir dirbtinį intelektą

Olimpinėse žaidynėse, kurios vyks nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 11 d., dalyvaus sportininkai iš daugiau nei 200 valstybių. Kartu su vasaros pabaigoje vyksiančiomis parolimpinėmis varžybomis, iš viso Paryžiuje susirinks apie 15 tūkst. sportininkų, kurie varžysis beveik 900 rungčių.

Pasak A. Lukošiaus, šios žaidynės išsiskirs ne tik savo dydžiu, bet ir technologine pažanga. Tiek sportininkams, tiek žiūrovams žadama užtikrinti inovatyviausią olimpinę patirtį.

„Šiemet žiūrovų, stebėsiančių žaidynes per televizorių ar internetu, lauks išskirtinis reginys – didžiausios pasaulyje technologijų bendrovės suvienys jėgas tam, kad žmonės mėgautųsi nepriekaištingu vaizdu, greičiu ir informatyvumu“, – sako A. Lukošius. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android vaizdo projektorius, žaidimų konsolė su 70 000+ žaidimų, išmanusis RGB šviestuvas, akumuliatorių testeriai ir kt. (Video)
2911 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-29/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Dali1“ - mini Android vaizdo projektorius

2) „Ampown GD20“ - žaidimų konsolė

3) „BLITZWILL BWL-FL-0002“ - išmanusis RGB šviestuvas

4) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „KONNWEI KW218“ - 6V-12V transporto priemonių akumuliatorių testeris (tikriklis)

6) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

Išsamiau

Jo teigimu, šiam tikslui pasiekti technologijų milžinės išnaudos savo naujausias ir dirbtiniu intelektu paremtas funkcijas. Pavyzdžiui, „Google“ olimpinėse žaidynėse pristatys savo kurto dirbtinio intelekto asistento funkcionalumus. 

Žaidynių transliacijose bus naudojami DI asistento „Gemini“ modeliai, kurie padės žmonėms stebėti varžybas per televiziją ir internetu. Pagrindinio žaidynių transliuotojo „NBC“ komentatoriai naudosis „Gemini“ ir tam, kad galėtų realiuoju laiku apžvelgti žaidynes. Jie dalysis trumpa informacija apie įvairias sporto šakas, sportininkus ir žaidynių taisykles. 

Be to, transliacijų metu rodomi Paryžiaus vaizdai bus integruoti iš „Google Maps“, o „Immersive Views“ funkcija, naudodama fotorealistinius modelius, atvaizduos lankytinus Prancūzijos objektus ir vietoves.

 

Planuojama, kad dalis olimpinių ir parolimpinių žaidynių sportininkų pasirodys socialiniams tinklams skirtuose vaizdo įrašuose ir reklaminiuose filmukuose, kuriuose jie bus vaizduojami tyrinėjantys Paryžių,  naudodamiesi „Gemini“, „Google Lens“, „Circle to Search“ ir „Google Maps Immersive View“ funkcijomis.

Dirbtinio intelekto galimybes galės išbandyti ir tie, kurie olimpines žaidynes stebės nuotoliu per tam skirtą transliacijų platformą. Pavyzdžiui, „Peacock“ platformoje praėjusios dienos įvykius apžvelgs dirbtinio intelekto sukurta legendinio sporto laidų vedėjo Alo Michaelso balso versija.

Technologijos – net sportininkų aprangoje

Pasak „Tele2“ Inovacijų eksperto, inovatyvius sprendimus šiose olimpinėse žaidynėse bus galima išvysti net ir sportininkų aprangoje. Štai Japonijos sportinės aprangos gamintoja „Mizuno“ kartu su partneriais sukūrė infraraudonuosius spindulius sugeriančias aprangas, kurias dėvės Japonijos rinktinės sportininkai. 

 

Siūti aprangas iš šio inovatyvaus audinio buvo nuspręsta po gautų atletų skundų, kad varžybų metu sportininkai buvo neleistinai fotografuojami ir filmuojami paslėptomis infraraudonųjų spindulių kameromis

„Naujasis audinys sugeria infraraudonąją šviesą ir neleidžia jai pasiekti kamerų ir infraraudonųjų spindulių jutiklių“, – paaiškina A. Lukošius.

Svarbus ir 5G ryšys

Olimpinės žaidynės sutrauks šimtus tūkstančių žiūrovų iš įvairių šalių, tad iššūkiu gali tapti sklandus ryšys. Tačiau Paryžius sugalvojo išeitį – renginiuose ir mieste veiks privatus naujosios kartos 5G ryšio tinklas, kuris užtikrins ne tik sklandžią naršymo patirtį, bet ir olimpinių žaidynių transliacijas – net 11 tūkst. valandų tiesioginio eterio.

 

„Greitasis 5G ryšys suteikia pačią geriausią naudojimo patirtį, nes pasižymi mažu vėlavimu ir didele duomenų perdavimo sparta. Be to, ši technologija sukurta taip, kad būtų galima dešimtis kartų padidinti duomenų srauto pralaidumą ir tinklo efektyvumą, o tai reiškia, kad juo sklandžiai naudotis vienu metu gali daugiau žmonių“, – sako A. Lukošius.

Pasak eksperto, specialūs ryšio sprendimai masiniams renginiams kuriami ir Lietuvoje. Pavyzdžiui, „Tele2“ įdiegė specialią masiniams renginiams skirtą ryšio įrangą vietose, kur vyksta vieni didžiausių renginių. Specialios konfigūracijos ryšio stotys įrengtos Vilniaus Vingio ir Kalnų parkuose, taip pat įvairiuose festivaliuose, koncertuose, Lietuvos regionų renginiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: