Eurodoc konferencijoje – diskusijos apie naująją mokslininkų kartą  (0)

Balandžio 1-2 dienomis sostinėje vyks tarptautinė Eurodoc konferencija, kuri kasmet suburia aukšto lygio jaunuosius mokslininkus iš Europos. Praėjusių metų konferencijoje prieita išvados, jog doktorantai yra svarbi grandis tarp Europos aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų erdvės, o dialogas tarp jų ir tyrimų politiką formuojančių institucijų yra itin svarbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toliau vystant praėjusių metų temą šiemet diskutuojama bus apie naujosios mokslininkų kartos realijas bei jų įtaką mokslo ateičiai.

Į mokslo bendruomenę įsiliejantys jauni ir perspektyvūs tyrėjai dažnai susiduria su situacija, kuomet sunku tarpusavyje derinti nusistovėjusios tradicinės sistemos veikimą ir dinamiškas mokslo inovacijas bei veržlumą, neįprastus veiklos principus. Šių metų konferencijoje bus bandoma identifikuoti, kokie sunkumai kyla diegiant pažangias inovacijas, bendram darbui apjungiant skirtingas mokslininkų kartas ir kaip laikui bėgant kinta požiūris į mokslą apskritai“, - sako viena iš konferencijos organizatorių, LJMS tarybos narė Vilma Petrikaitė.

Tarptautinėje konferencijoje taip pat vyks plenarinės sesijos ir darbo grupių posėdžiai, o savo veiklą pristatys įvairios mokslo ir verslo organizacijos. Renginį atidarys LR švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, pranešimus konferencijoje aktualiomis temomis skaitys per dešimt svečių, atstovaujančių užsienio mokslo ir tyrimų institucijas.

„Glaudus mokslinių tyrimų įstaigų ir verslo įmonių bendradarbiavimas – raktas pažangios ir konkurencingos valstybės vystymuisi. Tarptautinėje Eurodoc konferencijoje kviečiame jaunuosius tyrėjus dalintis skirtingų Europos valstybių patirtimis ir diskutuoti apie tai, ar įmanomas mokslo ir verslo bendradarbiavimas, ir ko viena sistema gali pasimokyti iš kitos skirtingų mokslo sričių ir valstybių kontekste“, -  teigia Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos vicepirmininkas dr. Tomas Žalandauskas.

2011 metų Eurodoc konferencijos organizatoriai yra Eurodoc ir jos narė – Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS). Eurodoc, šiuo metu vienijanti 34 šalis nares, atstovauja Europos doktorantus ir jaunuosius tyrėjus. LJMS vienija virš 200 Lietuvos jaunųjų tyrėjų ir skatina Lietuvos mokslininkus siekti aukščiausių mokslo rezultatų.

Konferencija vyks balandžio 1-2 dienomis Vilniuje, viešbutyje „Crowne plaza” adresu M. K. Čiurlionio g. 84. Daugiau informacijos apie konferenciją rasite internetinėje svetainėje http://eurodoc2011.ljms.lt

***

Eurodoc konferencija organizuojama įgyvendinant projektą „Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos plėtra ir stiprinimas“ finansuojamą pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 3 prioriteto „Tyrėjų gebėjimų stiprinimas” VP1-3.1-ŠMM-05-K priemonę „MTTP tematinių tinklų, asociacijų veiklos stiprinimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: